Index Vakbarát Hírportál

Júniusi újraindulásban reménykedik a Premier League, az Arsenalnál már edzhetnek

2020. április 27., hétfő 15:35

Az angol Premier League-ben március 9-én rendeztek utoljára meccseket, hivatalosan április végéig szünetel az angol elsőosztályú bajnokság. Az idei szezonból még 8-9 forduló, összesen 92 meccs van hátra, ennyit kéne lejátszaniuk a lehető legrövidebb idő alatt. 

A liga vezetői azt remélik, hogy legkésőbb június 8-án újraindulhat a bajnokság. Ennek az lenne a feltétele, hogy május 18-án újrakezdhessék az edzéseket a csapatok. Az Arsenal és a Brighton hétfőn újranyitotta edzőközpontját, hogy a játékosok egyénileg tudjanak készülni. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga miatt augusztusig mindenképpen be fejeződnie a bajnokságnak. A klubok eltökéltek, hogy ez a pályán történjen meg. 

 A PL-klubok képviselői pénteken ülnek össze, hogy megvitassák a szóba jövő lehetőségeket. Ami biztosnak tűnik, hogy ha lesz is folytatás, akkor csak zárt kapuk mögött, nézők nélkül. Lehetséges megoldásként felmerült, hogy csak néhány kijelölt stadiont használnának a fertőzésveszély csökkentése érdekében, de az is elképzelhető, hogy edzőpályákon rendezik meg a meccseket. 

A kormány jóváhagyása nélkül semmiképp sem léphet a liga, márpedig Boris Johnson kormánya legközelebb május 7-én vizsgálja felül az érvényben lévő korlátozásokat. Az enyhítés feltétele, hogy elegendő teszt és védőfelszerelés álljon rendelkezésre, a fertőzések száma kezelhető mértékben növekedjen, illetve a napi halálesetek száma stabilan csökkenjen. A héten a különböző sportági szövetségek is leülnek egymással, hogy közösen megtárgyalják a zárt kapus sportrendezvényekre vonatkozó egészségügyi előírásokat. A hírek szerint a kormány is erősen támogatja, hogy minél előbb újraindulhasson a profi sport. 

Ugyanakkor a hivatásos futballistákat tömörítő nemzetközi szövetség, a FIFPro szerint rossz üzenete van a futballélet újraindításának, mert az sugallhatja hogy a futballra más szabályok vonatkoznak, mint az élet többi területére. (BBC)

Rovatok