Index Vakbarát Hírportál

Böde: El kell dönteni, a bajnokság vagy az egészség számít

2020. április 29., szerda 15:41

A héten a legtöbb NB I.-es csapat edzésbe állt arra várva, hogy az MLSZ a kormány várható lazítása után megadja a jelet a bajnokság folytatására. A helyzetnek viszont nem mindenki örül – a Nemzeti Sport által rövid interjúra fogott Böde Dániel, a Paks csatára biztosan nem.

Mindig is őszinte voltam, most is az leszek: nem díjazom. Nem értem, miért kell kockáztatni az egészségünket. Félreértés ne essék, nem magamat féltem, hanem a családomat. Az elmúlt hetekben egyébként is ritkán látogattam meg a szüleimet elővigyázatosságból, innentől kezdve egyáltalán nem megyek át hozzájuk, mert a legkisebb esélyét sem akarom megadni annak, hogy én fertőzöm meg őket. Egyvalamit azért megjegyeznék: ha netán elkapom a vírust, de tünetmentes leszek, akkor nem állok le az edzésekkel! Mégpedig azért nem, mert abban a helyzetben, amilyenben vagyunk, nem akarok két hétre kiszállni! Ha nemsokára tétmeccset kell játszanunk, nem hagyhatom cserben a csapatomat!

– mondta a helyzetre utalva.

A felvetésre, miszerint ez felelőtlenség lenne a részéről, azt felelte, hogy kutyaszorítóba kerültek, és mivel rájuk sincs senki tekintettel, ha úgy adódik, ő sem biztos, hogy tekintettel lesz másokra.

A járvány állítólag mindjárt tetőzik, mi meg elkezdünk edzeni. Kérdem én: ez nem fura? De ha játszani kell, játszom

– folytatta. 

Böde beszélt arról is, hogy a járványhelyzetben újraindított edzések nem adnak lehetőséget a régi rendszerhez való visszatéréshez, inkább csak látja csapattársait, de nem találkozik velük. „Beszélgetni nemigen lehet, mert edzés előtt és után nincs mód rá, a gyakorlatok közben pedig nem szerencsés…”

Merőben új az edzéseken az is, hogy mindenki saját labdával és kulaccsal készül a gyakorlásokra, amit otthonról visznek magukkal. Nem érhetnek egymás labdájához, aki elrúgja a sajátját, mehet is érte. Kezelést sem kapnak a fájdalmaikra az új helyzetben, így pedig nehéz felkészülni a folytatásra.

Böde a játék mentális részére is kitért, felhozva, hogy ha esetleg újraindul a bajnokság, akkor is végig az motoszkál majd a játékosok fejében, hogy minden egyes izzadságcsepp, ami rájuk kerül, magában hordozhatja a vírust.

Rovatok