Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul érte a Vác csapatát, hogy az MLSZ lefújta az NB II.-t

2020. május 5., kedd 14:57

Az Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntésének értelmében lezárult a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt NB II., nem pótolják az elmaradt meccseket, a bajnokság aktuális állása szerint határozzák meg a feljutókat és a kiesőket. Az NB II.-ből a bajnokságot vezető MTK és a második helyen álló Budafok jutott fel az első osztályba, a Vác és a Tiszakécske pedig kiesett. 

A Vác 27 meccs alatt 12 pontot szerzett, 18 ponttal volt lemaradva a bentmaradást érő 17. helytől. A klubnál csalódottan vették tudomásul, hogy az MLSZ döntésével már nem javíthatnak helyezésükön, jövőre az NB III.-ban folytatják.

Titkon reménykedtünk benne, hogy az a döntés születik, hogy a következő kiírásban ugyanazokkal a csapatokkal indul újra az NB II, mint tavaly nyáron, tehát nem lesznek kiesők. Április harmincadikán egyébként arról volt szó, hogy futballozni kell, mi arra is készültünk, hogy lejátsszuk a bajnokság hátralévő meccseit; igaz, sok értelmét nem láttuk volna. Semmi nem szivárgott ki arról, hogy nem lesz folytatás.

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Belák Gyula ügyvezető. Elmondta, amikor tavaly átvette a klubot, az volt a cél, hogy életben maradjanak és legalább az NB III.-ban szerepelhessenek. A kényszerszünet miatt bizakodtak, hogy a gyenge szereplés ellenére maradhatnak a másodosztályban. "A következő bajnokságra összeállt volna minden, hiszen a klub stabilizálása megtörtént. Olyan keretet tudtunk volna összerakni, illetve olyan feltételeket tudtunk volna biztosítani, amelyekkel eséllyel pályáztunk volna arra, hogy megtartsuk a másodosztályú tagságunkat."

A váciaknak azért is lehet fájdalmas a döntés, mert nyárra készül el az új stadionjuk, 2016 óta máshol kénytelenek lejátszani meccseiket. 

Az NB II. második helyén álló Budafoknál érthető módon nagyon boldogok az MLSZ döntése miatt, hiszen 74 év után ismét NB I.-es lesz a csapat. A feljutást pezsgőzéssel ünnepelték meg a keddi edzés előtt. 

Rovatok