Index Vakbarát Hírportál

Közelében sincsenek az angol bajnokság folytatásához

2020. május 7., csütörtök 09:49

Az Aston Villa ügyvezető igazgatója, Christian Purslow szerint bár az angol futballbajnokság, a Premier League elkötelezett a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény befejezése mellett, egyelőre a közelében sincsenek a megoldásnak, írja az MTI.

Angliában március közepén állt le a profi futball, a pandémia időközben több mint 30 ezer halálos áldozatot követelt Nagy-Britanniában. A 20 élvonalbeli klub abban állapodott meg, hogy lehetőség szerint júniusban, semleges helyszíneken újraindítják a szezont, de a liga addig nem tehet konkrét lépéseket, amíg a kormány nem enyhít a korlátozásokon.

A közelében sem vagyunk annak, hogy megtaláljuk a hátralévő mérkőzések lebonyolításának formáját. Úgy tudom, a kormány nagyon szeretné, ha folytatódna a bajnokság. Én is azon a véleményen vagyok, hogy be fogjuk fejezni az idényt, a kérdés csak az, hogy hogyan és mikor?

– mondta Christian Purslow a The Timesnak.

Az Aston Villa jelenleg az utolsó előtti helyen áll a PL tabelláján, Purslow pedig korábban azt mondta, a kiesés 200 millió fontos katasztrófát jelentene bármelyik klubnak. „Természetesen a saját egyesületem érdekeit kell szem előtt tartanom, de a 20 klub együttes feladata, hogy megoldást találjon a mostani helyzetre. Ez lehet, hogy messze nem lesz tökéletes, de legalább lehetőséget ad arra, hogy befejezzük a bajnokságot” – mondta az Aston Villa vezetője, aki egyébként ellenzi azt az elképzelést, hogy semleges helyszíneken játsszák le a mérkőzéseket, írja a BBC.

Rovatok