Index Vakbarát Hírportál

Elszólta magát az edző, hogy mikor indulhat újra a spanyol futballbajnokság

2020. május 8., péntek 07:59

A La Ligában szereplő Leganés edzője, Javier Aguirre a mexikói Marca Claro nevű újságnak kotyogta ki, mikor folytatódhat a bajnokság, írja az MTI. 

"Most megvan a rajt időpontja, június 20-án kezdünk és július 26-án zárunk. A hátralévő 11 fordulót szombat-vasárnapi, illetve szerda-csütörtöki játéknapokon rendezzük"

- nyilatkozta az edző, hozzátéve, hogy ezt a liga vezetése közölte vele. A La Liga részéről egyelőre nem kommentálták Aguirre elszólását. A hírek szerint a héten megkezdődött a futballisták és a szakmai stáb tagjainak tesztelése koronavírusra. Ha folytatódik is a spanyol bajnokság, akkor is csak zárt kapuk mögött, nézők nélkül tartják meg a meccseket. 

A La Ligában március 10-én rendeztek utoljára meccset, a Real Sociedad 2-1-re nyert az Eibar ellen. A 38 fordulós spanyol bajnokságból tizenegy teljes forduló, összesen 110 meccs van hátra. A bajnokságot azután függesztették fel, hogy a Real Madrid kosárlabda-csapatának egyik tagjáról kiderült, hogy koronavírusos. A Real futballistái házi karanténba kerültek, mivel ők is használták azt az edzőközpontot, amit a kosarasok.

Az európai top bajnokságok közül a német Bundesliga indul újra elsőként, május 16-án. A francia bajnokságot már lezárták, az olasz és az angol bajnokság folytatása bizonytalan még, nagyban folyik a tervezés. Az UEFA útmutatása szerint a nemzeti bajnokságokat augusztus végéig le kell zárniuk a szövetségeknek, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa Liga is befejezhető legyen. 

Rovatok