Index Vakbarát Hírportál

Fordulatos meccsen 2-0-ról állt fel Szalai Ádám csapata

2020. május 17., vasárnap 17:39

A hétvégén visszatérő Bundesliga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján a 10. helyen álló Köln a kiesés elől menekülő Mainz csapatával találkozott. A Kölnnél május elején több koronavírusos esetet is találtak, de a bajnokság újraindulására mind felépültek. A Mainz magyar csatára, Szalai Ádám csak csere volt a meccsen. A bajnokit zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték. 

Hamar megszerezte a vezetést az otthon játszó Köln. Mark Uth buktatásáért a 4. percben ítélt büntetőt a bíró, a tizenegyest maga a sértett értékesítette. 

Az előírásoknak megfelelően a kölni játékosok könyökpacsival ünnepelték a gólt. A 29. percben egyenlíthetett volna a Mainz, de Karim Onisiwo jól helyezett lövését nagy bravúrral védte Timo Horn, a Köln kapusa.

Hiába támadott többet a Mainz, a 53. percben már kettővel vezetett a Köln; egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Florian Kainz fejelt gólt. 

Kétgólos hátrányban sem adta fel Szalai Ádám csapata, a 61. percben a csereként beállt Taiwo Awoniyi szépített. Tovább fokozta a nyomást a Mainz, aminek eredményeként a 72. percben meg született az egyenlítés. Pierre Kunde Malong óriási szóló végén talált a kapuba, a kezdőkörnél meginduló középpályást 4-5 védő sem tudta szerelni. 

Az utolsó tíz percben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet jelentő győztes gólt, a helyzetek azonban kimaradtak, így maradt a 2-2. Szalai Ádám a 69. percben állt be, sokat birkózott a védőkkel, egyszer jól hozta helyzetben egyik csapattársát. A döntetlennel a Köln maradt a 10. helyen, a Mainz pedig a 15. 

Bundesliga, 26. forduló:

Rovatok