Index Vakbarát Hírportál

Megint megtréfálták a Fradit, nehezen nyert a Fehérvár

2020. május 17., vasárnap 15:46 | aznap frissítve

Vasárnap is folytatódott az NB I.-es csapatok felkészülése a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság újraindulására. A Ferencváros a Mezőkövesddel, míg a MOL Fehérvár FC az NB II.-ből frissen feljutó Budafokkal játszott edzőmeccset. Az FTC és a Mezőkövesd délelőtt és délután is játszott egymással, más-más felállásban. 

Az NB I. május 23-án, egy FTC–Debrecen-meccsel indul újra, egy héttel később már teljes fordulót rendeznek. A meccseken ötöt lehet majd cserélni a FIFA átmeneti szabályának köszönhetően, a félidőkben ivószünet is lesz.  

A Fehérvárt majdnem megtréfálta az NB II. második helyezettje. A Budafok szerzett vezetést a 3. percben, és a hazaiak fölénye ellenére egészen az 53. percig tartotta előnyét. A Fehérvárból Stopira egyenlített, két perccel később Kovács István szerzett újabb gólt egy szóló után. Több gól már nem esett, maradt a 2-1 a Fehérvárnak. A Fehérvár második helyen áll az NB I.-ben, két meccsel többet játszva három ponttal van lemaradva a Ferencvárostól. Tétmeccset legközelebb május 23-án játszanak, a Magyar Kupa elődöntőjében a Mezőkövesd lesz az ellenfelük. 

A Ferencváros B csapata délelőtt 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől, délután javíthatott az NB I. éllovasa. Ezen már az FTC legjobbjai, többek között Isael, Tokmac, Boli és Lovrencsics Gergő is pályára léptek. A délutáni meccset nem a Groupama Arénában, hanem az FTC népligeti edzőközpontjában rendezték. 

A Fradi.hu tudósítása szerint az első meccshez hasonlóan megint Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, a 29. percben Budu Zivzivadze fejelt gólt Dibusz Dénesnek. Hiába támadott többet az FTC, az egyenlítésre az 56. percig kellett várni, Ihor Haratin tizenegyesből szerzett gólt. Ezután is a Ferencváros maradt támadásban, a Mezőkövesd kapusának többször kellett védenie. Újabb gólt viszont egyik csapat sem tudott szerezni, 1-1 lett a meccs vége. 

Rovatok