Index Vakbarát Hírportál

Két hónapig volt koronavírusos az uruguayi válogatott védője

2020. május 18., hétfő 14:48

A Fiorentina uruguayi válogatott futballistája, Martín Cáceres állítása szerint két hónapig volt koronavírusos, írja a Football Italia.

Korábban a Barcelonában és Juventusban is játszó 32 éves védő az Instagramon beszélt arról, hogy 60 napig volt koronavírus-fertőzött anélkül, hogy ezt tudta volna. „Március 8. és 15. között voltak enyhe tüneteim, az otthoni edzés közben éreztem valamit a tüdőmben” – mondta Cáceres, aki az idei szezonban 20 meccsen játszott a Fiorentinában.

A tünetek miatt azt tanácsolták neki, hogy húsz napig ne menjen sehova. A koronavírustesztje végül tegnap lett negatív. A Fiorentinánál legalább tíz koronavírusos esetet regisztráltak, a játékosok közül az olasz Patrick Cutronéról, az argentin German Pezzelláról és a szerb Dusan Vlahovicról már korábban kiderült, hogy elkapták a vírust. Noha a sportolók általában tünetmentesen, vagy enyhébb tünetekkel esnek át a betegségen, a Juventus argentin sztárja, Paulo Dybala komoly fájdalmakról is beszámolt, és több mint egy hónapig tartott a felépülése.

A várakozásokkal ellentétben hétfőn még nem kezdhették újra a csoportos edzéseket az olasz bajnokság csapatai, amelyek a legfrissebb hírek szerint kedden gyakorolhatnak először közösen, írja az MTI.

Az AP hírügynökség a 24 órás csúszás okairól azt írja, hogy az eredetileg benyújtott, orvosi protokollt tartalmazó dokumentum hiányosságai miatt nem kaptak a klubok zöld jelzést az olasz kormány tudományos testületétől. A sportminiszterhez vasárnap eljuttatott módosított előírásokat várhatóan még hétfőn elfogadják.

A játékosok május 4. óta végezhetnek kiscsoportos egyéni edzéseket, a Serie A a jelenlegi tervek szerint június 13-án indul újra. Az olasz bajnokságból 12 teljes forduló, és további négy mérkőzés van hátra, az Olasz Kupa pedig az elődöntőnél tartott márciusban, amikor a világjárvány miatt felfüggesztették az idényt.

Rovatok