Index Vakbarát Hírportál

Meggyógyult a Juventus koronavírus-fertőzött sztárja

2020. május 7., csütörtök 08:09 | aznap frissítve

Több mint egy hónap után meggyógyult a koronavírus-fertőzésből a Juventus argentin támadója, Paulo Dybala, miközben városi riválisuk, a Torino bejelentette, hogy egy játékosuknak pozitív lett a koronavírustesztje, írja az AFP.

„Végre megerősíthetem, hogy meggyógyultam. Még egyszer köszönöm a segítségeteket, és minden gondolatom azoké, akik még mindig szenvednek a betegségben” – írta Twitter-oldalán Dybala, akinek hat hét alatt négyszer is pozitív lett a koronavírustesztje.

Dybala március 21-én jelentette be, hogy elkapta az új típusú koronavírust, valamint barátnője, Oriana Sabatini is megfertőződött. A 26 éves játékosnak komolyabb tünetei is voltak, nehezen kapott levegőt, fájtak az izmai, és öt perc után kifulladt a mozgástól. Nem ő volt az egyetlen Juventus-játékos, aki átesett a betegségen, Daniele Ruganinak és Blaise Matuidinek korábban szintén pozitív lett a koronavírustesztje, de már mindketten meggyógyultak.

Az olasz csapatok ezen a héten kezdhettek el egyéni edzések tartani a játékosaiknak, hogy felkészülhessenek a bajnokságok folytatására. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) tervei szerint csak alapos tesztelés után kezdődhetnének el a csoportos edzések, ezért a játékosok és a szakmai stáb tagjai fejenként öt tesztkészletet kapnának.

Szerdán a Torino közleményben jelentett, hogy az egyik, meg nem nevezett játékosuk elkapta a fertőzést. Pillanatnyilag tünetmentes, már elkülönítették a csapat többi tagjától, és folyamatosan ellenőrizni fogják az állapotát.

A Torino elnöke, Urbano Cairo elismerte, hogy a csapatok között eltérő vélemények is vannak a folytatásról, noha hivatalosan mind a húsz csapat támogatja a szezon befejezését. A FIGC vezetői csütörtökön fognak tárgyalni a kormány bizottságával arról, hogy az olasz klubok május 18-tól milyen egészségügyi protokollok betartása mellett kezdhetnék el a csoportos edzéseket. Vincenzo Spadafora sportminiszter azt mondta, egyelőre lehetetlen pontos dátumot meghatározni, hogy mikor indulhatna újra a bajnokság, ez attól függ, hogy a következő hetekben miként alakul a járvány terjedése az országban.

Olaszország a koronavírus-járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik. A kormányzati oldal tájékoztatása szerint május 6-án 91 528 a diagnosztizált betegek száma, a járvány kitörése óta 29 684-en haltak meg a betegség szövődményei miatt, a gyógyultak száma pedig 93 245. Az országban május elején kezdődött a veszélyhelyzet második szakasza, közel 4,5 millió dolgozó ismét munkába állt, azonban a kijárási korlátozásokat még nem oldották fel teljesen.

(Borítókép: Paulo Dybala a Brescia elleni bajnoki mérkőzésen 2020. február 16-án, Torinóban. Fotós: Isabella Bonotto/AFP)

Rovatok