Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland: A taktikai értekezleten is maszkban ültünk

2020. május 19., kedd 11:41

A magyar válogatott Sallai Roland is pályára lépett a szombaton újrainduló Bundesligában. A Freiburg magyar támadója 60 percet kapott Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig ellen, a meccs 1-1-es döntetlennel végződött. Sallai gólt nem rúgott, viszont kapott egy sárgát. 

Sallai a Nemzeti Sportnak beszélt az egészségügyi szabályokról és a zárt kapus meccsek hangulatáról. 

Az utazás során mindannyian maszkban ültünk a buszon, a hotelban mindenki külön szobában aludt. A taktikai értekezleten is maszkban, egymástól másfél-két méteres távolságot tartva hallgattuk az eligazítást, mindent megtettünk, hogy minimálisra csökkentsük a fertőzés veszélyét.

- mesélte a 22 éves játékos. Az öltözőt használhatták, viszont falakat emeltek a szekrények közé, a zuhanyzóban csak minden második kabint lehetett használni. "Furcsa volt, hogy a találkozó előtt elmaradt a kivonulás, a kézfogás, ugyanakkor örültünk, hogy végre ismét meccset játszhatunk.” A zárt kapus meccsek hangulata összehasonlíthatatlan azzal, amikor tele van a stadion. Azt is szokni kell, hogy tilos a közös gólöröm és a cserejátékosoknak másfél méterre kell ülniük egymástól a kispadon. 

Sallai úgy érzi, a kihagyás ellenére nem fáradtak el jobban, mint máskor, bírni fogják erővel a meccseket, de még szükségük lesz pár meccsre, hogy újra csúcsformába kerüljenek. 

A Freiburg 7. helyen áll a bajnokságban, 2 pontra van a nemzetközi kupaszereplést érő 6. helytől. Sallai 2018-ban igazolt a Freiburghoz, idén 13 bajnokin játszott, eddig egy gólja van. A negyedik magyar, Szalai Ádám is játszott a hétvégi fordulóban, a Mainz csatára csereként áll be a Köln ellen. Az a meccs is döntetlennel végződött, 2-2 lett a vége. 

Rovatok