Index Vakbarát Hírportál

Nem olyan súlyos Ibrahimovic sérülése, mint elsőre hitték

2020. május 26., kedd 13:20

A hétfői edzésen szenvedett sérülést Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd futballistája, az olasz sajtó szerint a klubnál attól tartottak, hogy a 38 éves csatár Achilles-ina is megsérülhetett. Az olasz lapok azt sem zárták ki, hogy a svéd karrierjének a végét jelentheti egy újabb súlyosabb sérülés. 

Ibrahimovic kedden orvosi vizsgálaton vett részt, hogy kiderüljön, mennyire komoly a baj. Az AC Milan közleményt adott ki a vizsgálat után, ebben azt írták, Ibrahimovic Achilles-ina rendben van, csupán egy izom sérült a jobb vádlijában. Tíz múlva újra meg fogják vizsgálni Ibrahimovicot, a La Gazetta dello Sport szerint 10-30 napot vehet igénybe a felépülése. A tervek szerint az olasz bajnokság, a Serie A június 13-án folytatódhat, addigra akár rendbe jöhet a Milan sztárja. 

A svéd csatár januárban, fél évre írt alá a Milanhoz, amely hetedik helyen áll a bajnokságban. Ibrahimovic a koronavírus-járvány olaszországi kitörése miatt Svédországba utazott, és edzéseit a résztulajdonában álló Hammarbynál kezdte meg. Olaszországba a hónap elején tért vissza, de mielőtt csatlakozott volna csapatához, házi karantén várt rá. A Milan játékosai múlt héten álltak újra edzésbe.

Rovatok