Index Vakbarát Hírportál

Sokkolta a Premier League-kapust, hogy elkapta a vírust

2020. május 26., kedd 12:52

A Bournemouth kapusa, Aaron Ramsdale egyik annak a két személynek, akik pozitív koronavírustesztet produkáltak a Premier League-ben. Eddig összesen 1744 vizsgálatot végeztek a focistákon és az alkalmazottakon, nyolc új fertőzöttet találtak. A 22 éves kapusnál a tesztek második körében, hétfőn mutatták ki a vírust, írja a BBC.

Az U21-es válogatott Ramsdale-t megdöbbentette az eredmény, mivel korábban negatív volt a tesztje. 

Egyértelműen sokkolt.  Senkivel nem érintkeztem és mégis elkaptam. Ha tudod, hogy nem vagy fertőzött, követed a szabályokat és csak a boltba mész ki, akkor nyilvánvalóan ijesztő elsőre. 

A kapus elmondása szerint mindössze két nap telt el a két teszt között, az alatt ugyanolyan elővigyázatos volt, mint korábban. Szerinte akkor kaphatta el a vírust, amikor boltba ment. A fiatal játékosnak most egy hétre karanténba kell vonulnia. 

A tesztelés következő fordulójára szerdán kerül sor, aznap szavaznak majd a PL-csapatok a kontaktussal járó edzések megkezdéséről is. A maximum 5 fős, kontaktus nélküli közös gyakorlásokat már múlt héten megkezdhették a focisták. A fertőzésveszély miatt a Watford csatára, Troy Deeney nem volt hajlandó edzeni, a Chelsea világbajnok francia középpályása, N'Golo Kanté pedig az első nap után hagyta ott az edzést. A liga vezetésének reményei szerint június végén indulhat újra a Premier League. Az idei szezonból még 8-9 forduló, összesen 92 meccs van hátra. 

Rovatok