Index Vakbarát Hírportál

Június 11-én indul újra a spanyol futballbajnokság

2020. május 29., péntek 18:43 | aznap frissítve

Az állami sportvezetés pénteken jóváhagyta a szövetség és a liga korábbi tervezetét, így a spanyol futballbajnokság három hónapos szünet után június 11-én folytatódhat. A következő, 2020/21-es szezon szeptember 12-én rajtolna. 

A mostani idény első meccse egy Sevilla–Betis városi derbi lesz, majd június 13-14-én már egy teljes forduló jön az első és a másodosztályban is a tervek szerint. 

A következő szezonrajtot csak akkor tudják tartani, ha a hátralévő meccseket problémák nélkül le tudják játszani, mondta Javier Tebas, a spanyol futball-liga elnöke.  A záróforduló a tervek szerint július 18-19-én lesz, a mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik meg.

A La Liga kiírásából még 11 forduló van hátra, az 58 pontos listavezető FC Barcelonát két pont hátránnyal követi a Real Madrid.

Európában egyre több bajnokság jelenti be az újraindulást, a nagyok közül a Bundesliga már két hete megy, a Premier League június 17-én folytatja a félbeszakadt sorozatot, míg az olasz bajnokság várhatóan június 13-án indul újra.

Rovatok