Index Vakbarát Hírportál

250 dühös szurkoló kérte számon a Debrecen focistáit

2020. június 6., szombat 17:18

A Debrecen pénteken csak 1-1-es döntetlent játszott az utolsó helyen álló Kaposvárral az NB I. 27. fordulójában. Ezzel a Debrecen maradt a kiesőzóna közelében, a 8. helyen mindössze két ponttal előzik a már kiesést jelentő helyen álló Paksot. A debreceni szurkolók nehezen emésztették meg az eredményt, mivel csapatuk az utolsó négy fordulóban a maximálisan megszerezhető 12 pontból csupán egyetlen egyet szereztek.

A csakfoci.hu tudósítása szerint 250 szurkoló várta a debreceni focistákat a meccs után. 

Szégyen gyalázat, mekkora szégyen gyalázat!

- skandálták, majd Vitelki Zoltán vezetőedzőt, Tőzsér Dániel csapatkapitányt és Bódi Ádámot kérték számon a mutatott teljesítmény miatt. A szurkolók egy része azt követelte Tőzsértől, hogy adja át másnak a csapatkapitányi karszalagot, mert nem méltó arra. Egyedül a kapus, Nagy Sándor kapott tapsot, többen azt javasolták, hogy ő legyen a csapatkapitány Tőzsér helyett. 

Vitelki Zoltán edző a rendezők és a rendőrök gyűrűjében követte az eseményeket. Hiába próbálta csitítani a feldühödött szurkolókat, jobbára belé fojtották a szót. 

Én vagyok a vezetőedző. Egy biztos, ez a mai nap borzasztó csalódás mindenkinek. Ez a nap már elment, ezen nem tudunk változtatni!

- mondta Vitelki, aki decemberben vette át a Debrecen irányítását. Bódi Ádám, aki szintén elővettek a szurkolók, azzal magyarázta a csapat gyenge szereplését, hogy nincs önbizalmuk, még az utolsó Kaposvár ellen sem tudnak dominálni. 

Mentálisan ilyen állapotban van a csapat. Hidd el, nem akarunk kiesni! Ősdebreceni vagyok, szerinted, hogy esett nekem, az ami történt? Örültünk, hogy végre megszereztük a vezetést. Az volt a cél, minél több gólt rúgjunk, és kivégezzük őket. Ez nem sikerült, mert most fejben nem vagyunk olyan helyzetben

A Debrecen az NB I. következő fordulójában a szintén gyengélkedő Újpesttel játszik majd.  A Nemzeti Sport közben arról ír, hogy értesüléseik szerint Szima Gábor tulajdonos felkérte Kondás Elemért, hogy vegye át a debreceni csapatot. Kondás 2011 és 2016 között volt a Debrecen edzője, kétszer nyert bajnokságot és Magyar Kupát a csapattal. 

Rovatok