Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski nem tud leállni, már 45 gólos a szezonban

2020. június 11., csütörtök 08:11

A Bayern München lengyel csatára, Robert Lewandowski továbbra is csúcsformában játszik, a Német Kupa elődöntőjében győztes gólt szerzett az Eintracht Frankfurt ellen. A 2-1-es győzelemmel a címvédő Bayern bejutott a döntőbe, ahol július 4-én a Bayer Leverkusen lesz az ellenfelük.

A szezonban ez már a 45. gólja volt a 39. meccsén.

Ezzel a mostani pályafutása legjobb szezonja, a bajnokságban 30 góllal vezeti a góllövőlistát, a kupában most érte utol a négygólos, és eddig listavezető Rouwen Henningst, a Bajnokok Ligájában pedig 11 góllal áll a góllövőlista élén.

Lewandowski eddigi legjobb szezonja a 2016/17-es volt, akkor 47 meccsen 43 gólig jutott. A hétvégi, Borussia Mönchengladbach elleni bajnokin viszont biztosan nem növelheti tovább a góljai számát, ugyanis az előző fordulóban begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így egymeccses eltiltást kapott. Az Európai aranycipőversenyben jelenleg 60 ponttal áll az élen, de ez a verseny még nincs lefutva. Csak hat ponttal előzi meg a Lazio csatárát, Ciro Immobilét, aki viszont a hamarosan újrainduló olasz futballszezonban folytathatja a gólgyártást.

Rovatok