Index Vakbarát Hírportál

Kínának is felajánlotta az F1, hogy dupla futamot rendezzen

2020. június 16., kedd 11:56

A Forma-1 irányítói felajánlották Kínának, hogy  dupla versenyt rendezzenek a sanghaji pályán, írja az MTI. A Kínai Nagydíjat eredetileg április 19-én rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztották. Döntés még nincs a dupla versenyről, Hszu Pin, a sanghaji sportügyi igazgatóság vezetője azt nyilatkozta, hogy még vizsgálják a járványhelyzet alakulását. Kínában a járvány második hullámától tartanak, a napokban 57 új esetet regisztráltak az országban, ami a legmagasabb napi esetszám április közepe óta. Kínában még óvatosan indítják újra a sportéletet,  a kosárlabdabajnokság a hétvégén folytatódhat, a futball júliusban térhet vissza. 

Az már korábban eldőlt, hogy Ausztriában és Nagy-Britanniában is dupla verseny lesz; Stájer Nagydíj és 70. Évforduló Nagydíj néven fut majd a második osztrák, illetve brit futam. A szezon július 5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődik, a kiadott részleges versenynaptár szerint a két osztrák verseny után következik július 19-én a Hungaroring, amit Silverstone követ a dupla hétvégével, utána pedig Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat a mezőny. 

Az idei versenynaptárból hét versenyt töröltek eddig a járvány miatt, az így fellépő futamhiányt a Hockenheimringen, illetve egy újabb olasz helyszínen, Imolában vagy Mugellóban pótolnák, és megduplázhatják az Orosz Nagydíjak számát is. Az egyelőre nem véglegesített tervek szerint Bahreinben is lehetne két futam, abból az egyik a pálya alternatív, oválpálya jellegű, külső vonalvezetésén, amely kihagyja a belső kanyarokat. Az F1 szervezői azt szeretnék, ha a rövidebb időszak ellenére 15-18 versenyt le lehetne bonyolítani.

Rovatok