Index Vakbarát Hírportál

Szima Gábor 19 év után kiszállt a debreceni futballból

2020. július 1., szerda 12:23

A labdarúgó-élvonalból szombaton kieső Debrecennél az a cél, hogy a klub azonnal visszajusson a másodosztályból a legjobbak közé. Mindezt úgy tervezik, hogy a többségi tulajdonos, Szima Gábor távozik. Egészen pontosan 73 százalékos tulajdonrészét a megyei jogú város veszi át, amelyiknek eddig is volt mintegy 25 százaléka.

Papp László polgármester kedden találkozott Szimával, és tíz perc alatt megállapodtak, így új korszak kezdődhet a város futballjának életében. Szima kedden megjelent nyilatkozataiban még a jövőt tervezte, Kondás Elemér további szerepéről beszélt, ezt követte a keddi megbeszélés a város irányítóival.

„A szurkolókkal minőségi kapcsolatot szeretnénk kialakítani, aktívan tájékoztatni őket, de a városházán nem születnek futballügyben döntések. Nekünk a stabil háttér megteremtése a legfőbb feladatunk” – nyilatkozott Papp. 

Szima 2001-ben került a futballba, amikor a Debrecennek sok adóssága volt, és ha nem lép vissza a BKV Előre, csak a másodosztályban folytathatta volna a klub. Szima a tartozásokat rendezte, jó játékosokat szerzett meg, és nagy sikereket ért el az egyesülettel.

A Debrecen hétszeres bajnok lett, és 2009-ben bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Egy év múlva az Európa Liga csoportkörében szerepeltek.

Azt is bejelentették, hogy a szombaton visszavonuló válogatott játékos, Tőzsér Dániel lesz a sportigazgató.

A város országgyűlési képviselője, Kósa Lajos szerint eljött az összefogás ideje, az egyesület mögé kell állni, és mindenkinek meg kell tennie mindent. Abban bíznak, hogy a város tőkeerős vállalkozói a futball mellé állnak, és szponzorai lesznek a csapatnak.

"Ha a sport a kultúra része, akkor érdemes építeni uszodát, tornatermet, stadiont. Számunkra kézenfekvő, miért fontos, hogy a város beszálljon a DVSC mögé. Ha a Csokonai Színházat támogatjuk, mert nem tud megélni a piacról, mindenki szerint rendben van. Természetesen ez csak akkor igaz, ha sikeres. Egy bűn rossz színházat nem szabad finanszírozni. Egy bűn rossz sportcsapatot sem szabad. Az egész arról szól, hogy a legjobbak közé verekedjük magunkat" - összegzett Kósa.

Rovatok