Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool díszsorfalat kapott a ManCitytől és négy gólt is

2020. július 2., csütörtök 23:13

A Manchester City megígérte, és állta a szavát, a már bajnok Liverpoolnak díszsorfalat álltak a két csapat mérkőzése előtt. A meccsen a City aztán 4-0-ra ütötte ki a bajnokot. 

A Premier League-ből még hat forduló van hátra, de a Liverpool olyan nagy előnyre tett szert, hogy már a múlt héten bebiztosította a bajnoki címét, éppen a Manchester City előtt, amelyik tavaly nyert.

A 32. fordulóban rendezett rangadó elején a Manchester City edzője, Pep Guardiola is beállt a sorfalba, hogy üdvözölje a Liverpoolt. A bajnoknak kijáró tiszteletadás nem minden helyzetben egyértelmű, az NB I.-ben például az Újpest sem állt idén sorfalat a Fradinak, és az is előfordult már, hogy a Real Madrid nem köszöntötte a spanyol bajnok Barcelonát.

A mérkőzést mindkét csapat nagy lendülettel kezdte, a Liverpoolból Mo Szalah-nak volt rögtön helyzete, de a City is kapura veszélyesen játszott, és át is vette negyedóra után az irányítást. Az első gól még nem akcióból született – a 25. percben Kevin de Bruyne lőtt be egy büntetőt, amit Raheem Sterling lerántásért ítéltek meg. 

A City diktálta ezután is az iramot, a 33. percben pillanatok alatt átjátszották az egész pályát, és a nem túl kompakt liverpooli védelmet. A saját térfeléről indult a City, majd középen Foden hasított el a 16-osig, ahol Sterlingnek tette ki balszélre. Egy kis bizonytalanság után, aztán közelről ő be is tudta lőni a labdát.

A félidő végén Foden már gólt is szerzett. A City az oldalvonal mellől hozta ki a labdát, majd gyors kényszerítőzések után Foden vált le üresen a jobb szélen, és a tiszta helyzetet kihasználta 13-14 méterről. 

A második félidő elején is maradt a City-dominancia, de végül nem egy hazai játékos szerzett gólt, hanem a csereként beállt Oxalade-Chamberlain. A ManCity megint elég könnyedén átjátszotta a védelmet, a jobb szélen Sterling lőtt. Talán az ő kísérlete is beakadt volna a hálóba, de a visszazáró liverpooli játékos terelte be végül. Öngóllal ment végül 4-0-ra Guardiola klubja a 66. percben. A Liverpoolnak még az 53. percben volt egy jó lehetősége, de a kiugró Mané átgyalogolt a labdán lövés helyett. 

A hátralévő időben is inkább a City irányított, még további gólokat szerezhetett volna, a hajrában Mahrez hagyott ki például nagy helyzetet, majd a ráadás percekben be is talált. Úgy nézett ki, hogy 5-0-ra nyernek a hazaiak, de videózás után érvénytelenítették a találatot, mert a gól előtt Foden kezezett. 

A ManCity győzelmével kissé faragott hátrányán, már csak húsz pont, de egyre biztosabb a második helye a Leicester Cityvel szemben. A Leicesternek 55, a ManCitynek 66 pontja van.

A nap másik bajnokiján a Sheffeild 3-1-re győzte le a Tottenhamet, ami így a kilencedik helyre csúszott. 

Rovatok