Index Vakbarát Hírportál

Megalázó szögből kapott gól után nyert kiütéssel a ManUnited

2020. július 4., szombat 17:57

A Liverpool már bebiztosította a bajnoki címét a Premier League-ben, és a második helyen álló Manchester City ezüstérme is egyre biztosabbnak tűnik, a bronzért viszont még ádáz csata zajlik a Leicester City, a Chelsea, a Manchester United és a Wolverhampton között. A 33. forduló szombati mérkőzésein sem a Leicester, sem a Manchester United, sem a Chelsea nem botlott – előbbi 3-0-ra verte a Crystal Palace-t, a középső otthon ütötte ki 5-2-re a Bournemouth csapatát, utóbbi pedig 3-0-ra nyert a Watford ellen, a Wolverhampton viszont kikapott az Arsenaltól (2-0), így lépéshátrányba került a bronzért folyó csatában.

A Manchester United 1-0-s hátrányból fordított és nyert 5-2-re a Bournemouth gólja viszont emlékezetesre sikerült, Junior Stanislas ugyanis a világ legdrágább védőjátékosát, Harry Maguire-t, illetve az elmúlt időszakban meglehetősen formán kívül védő David de Geát verte át az alapvonalnál. Maguire egy kötényt kapott szinte nullszögben, majd még mindig éles szögből lőve a spanyol kapuson is átjuttatta a labdát az angol játékos.

A 15. percben esett vendéggól után nem sokáig játszott hátrányban a United, amely már a szünetig három gólt is szerzett. Marcus Rashford büntetőjét Mason Greenwood és Anthony Martial csodás találatai zárták szendvicsbe. Mutatjuk előbb Greenwood,

majd Martial gólját.

A második félidőben sem lassított Ole Gunnar Solskjaer csapata. Bár a kezdés után nem sokkal egy büntetőből szépített a Bournemouth, de még a 60. perc előtt már 5-2-re vezetett a United: előbb Greenwood duplázott, majd Bruno Fernandes helyezett a kapuba 17 méterről egy szabadrúgást.

A Crystal Palace-t 3-0-ra legyőző Leicester a győzelmével megerősítette a harmadik helyét, bár ahhoz, hogy a mérkőzés hajrájában ne kelljen aggódniuk (a szünetben még 0-0 volt az állás), kellett egy hatalmas védelmi hiba is Jamie Vardy gólja előtt – ez volt az angol válogatott támadó 100. gólja a Premier League-ben.

33 lejátszott mérkőzés után a Leicester ezzel 58 ponttal továbbra is a harmadik, a Manchester United 55 ponttal az ötödik, a negyed hely pedig az 57 pontos Chelsea-é.

Premier League, 33. forduló, szombati mérkőzések

Rovatok