Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi: Gyengék vagyunk, ezzel a játékkal a Napoli ellen is kiesünk

2020. július 17., péntek 12:20

A Barcelona a 27. forduló után még vezette a spanyol bajnokságot, ám a tavaszi kényszerszünet után a Sevillával, a Celta Vigóval és az Atlético Madriddal is döntetlent játszottak, ezzel pedig tálcán kínálták a bajnoki címet a Real Madridnak. A Barcelonánál az elmúlt hetek nemcsak a futballról, hanem a felszínre került konfliktusokról is szóltak, amelyből a csapat legfontosabb játékosa, Lionel Messi sem maradt ki.

A Barcelona az utolsó előtti fordulóban már abban a tudatban játszott az Osasunával, hogy a bajnoki cím sorsa a Real Madrid kezében volt. Így talán nem is meglepő, hogy a csapat 2-1-re nyerni tudott a Nou Campban a motiválatlan Barca ellen. A Barcelona gólját Messi szerezte egy szabadrúgásból.

Nem így akartuk befejezni a szezont, de ebben benne volt az egész idényünk. Gyenge csapat vagyunk, akiket kellő intenzitással és lelkesedéssel le lehet győzni. Túl sok olyan pontot vesztettünk el, amelyet nem lett volna szabad. Önkritikusnak kell lennünk, kezdve a játékosokkal, de az egész klubnak is annak kell lennie. Mi vagyunk a Barca, minden meccset meg kell nyernünk. Nem a Madridra kell figyelni, ők megtették a maguk dolgát, de sokat is segítettünk nekik

nyilatkozta csalódottan Messi a vereség után. Szerinte ilyen játékkal a Napoli ellen sem lesz esélyük a továbbjutásra a Bajnokok Ligájában. A Barcára még a Deportivo Alavés elleni utolsó bajnoki, majd egy rövid szünet vár az augusztus 8-i BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt. A nápolyi odavágón 1-1-es döntetlent játszottak. Messi szerint ez a kis pihenő jót fog tenni nekik, és kiszellőztethetik a fejüket.

Rovatok