Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Balázs biztosan nem lesz a Debrecen játékosa

2020. július 17., péntek 14:24

Péntek délután a Debreceni VSC futballklub sajtótájékoztatót tartott, ahol három új igazolást, Tischler Patrikot, Poór Patrikot és Zöldesi Illést is bemutatták, valamint a klub strukturális átalakításáról és jövőbeli terveiről is szó esett.

Emellett cáfolták azt a hírt, hogy Dzsudzsák Balázs a klubhoz szerződne.

A Debrecen az előző szezon végén kiesett az első osztályból, ezután a csapat addigi tulajdonosa, Szima Gábor távozott, a helyét pedig a város önkormányzat vette át. A DVSC új elnöke Szabó Péter lett, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy változtatásokra van szükség a csapatnál. 

Bejelentette, hogy új sajtófőnöke és marketingvetője lesz a klubnak,

valamint a biztonsági szolgálatot is lecserélik a kiesés után történt rendbontás miatt.

Az elnök célja, hogy üzleti alapon lehessen működtetni a csapatot, és olyan irányba mozduljanak el, ami kuriózumnak számít Magyarországon. „Debrecen erős város, a DVSC pedig erős brand” – mondta Szabó. Felelősségteljes gazdálkodást akarnak folytatni, emiatt a meglévő szerződéseiket átvilágítják, és minden területen a legköltséghatékonyabb lehetőséget fogják választani.

A Debrecen új sportigazgatója, Tőzsér Dániel szerint a rövid távú céljuk egyértelműen a feljutás, ehhez pedig együtt kell tartani a mostani keretet. A szakmai stábban nem lesz változás, továbbra is Kondás Elemér a vezetőedző, akinek munkáját Dombi Tibor segíti. Tőzsér néhány héttel ezelőtt még játékosként volt részese a kiesésnek, elmondta, még mindig fáj neki, hogy így alakult az előző szezonjuk, és ez a több játékoson is mély nyomott hagyott. Tőzsér a klub akadémiáját dicsérte, szerinte remek munka folyik ott, folyamatosan kerülnek ki az újabb tehetségek, de ettől függetlenül ezt is szeretnék még tovább fejleszteni.

A sajtótájékoztató végén bemutatta a három új igazolást, Tischler Patrik és a kapus Zöldesi Illés a Kisvárdától, Poór Patrik pedig a Pakstól érkezett. Tőzsér elmondta, más játékosokkal is folynak tárgyalások, de konkrét megállapodás még nem született velük.

„Az viszont biztossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs nem lesz a DVSC labdarúgója”

írja a klub honlapja.

Rovatok