Index Vakbarát Hírportál

Egy közepes edző okozza a Barcelona kudarcát

2020. július 19., vasárnap 09:29 | aznap frissítve

Látszólag tét nélküli, mégis fontos meccset játszik vasárnap 17 órától az Alaves stadionjában a Barcelona. A spanyol bajnokság utolsó fordulója előtt már tudjuk, a Barcelona biztosan második, az Alaves pedig nem eshet ki. Csütörtökön a Barcelona hazai pályán kapott ki 2-1-re az Osasunától, a kudarc után Lionel Messi azt mondta, gyengék, és ilyen játékkal, hozzáállással a Napolival szemben is alulmaradnak a BL-ben. A Bajnokok Ligája augusztusban fejeződik be, Nápolyban 1-1 lett az első meccs még februárban, a visszavágót augusztus nyolcadikán rendezik.

Péntek este Quique Setien edzővel tárgyalt a Barcelona elnöke, és a hírek szerint maradhat a szezon végéig. A 61 éves Setiennek 2022 nyaráig szól a szerződése, és azt tudatta, hogy az ilyen találkozók teljesen normálisak, hiszen mindenki a megoldásokat keresi. A sajtó egy része ugyanakkor válságmegbeszélésnek titulálta az eseményt. Setien szerint, ha ugyanúgy játszanak, mint a Villarreallal szembeni 4-1-re megnyert meccsen, akkor mindenki ellen van esélyük, és meg tudják nyerni a BL-t is.

A kényszerszünet után a Barcelonának három döntetlenje (Sevilla, Celta, Atlético) volt, a Real Madrid viszont a júniusi újrakezdés óta mind a 10 meccsét megnyerte, így biztosította be a bajnoki címét.

A 33 éves Messinek 2009 óta nem volt ilyen gyenge bajnoki szezonja, 23 gólnál tart, a 2011-12-es idényben 50 találatot jegyzett. Itt vannak az adatai:

A Mundo Deportivo arról írt, hogy januárban meg lehetett volna menteni a szezon második felét, amikor Valverde kirúgása után Xavit meglátogatta a sportigazgató, Eric Abidal Dohában. Bartomeu elnök azonban késlekedett, Xavi eközben megújította katari klubjával a szerződését. Július 27-ig várhatóan semmi nem történik a lap szerint, pedig minden nap számítana.

A klub korábbi aranylabdása, Hriszto Sztojcskov eközben kemény véleményt mondott. Szerinte elköltöttek egy csomó pénzt haszontalanul Josep Bartomeu elnök vezetésével, és nem vásároltak két jó játékost sem.

Egy közepes edző miatt bukott el a Barcelona. Az edző asszisztensének mentalitása is közepes

– hangzott a bolgár megsemmisítő megállapítása. A másodedző, Eder Sarabia viselkedése miatt bírálták a klubot néhány alkalommal. 

A Barcelona elnökválasztása csak jövőre lesz, Bartomeu kihívója a korábbi elnök, Laporta lehet, aki szívesen látná ismét a klubnál Pep Guardiolát. Egy másik elnökjelölt, Victor Font a BBC-nek nyilatkozott, és Manchestert, valamint a Milant nevezte meg, hogyan süllyedhet el a klub, ha nem lesznek észnél a jövőben.

Rovatok