Index Vakbarát Hírportál

A Dinamo Zagrebtől igazolt horvát csatárt a Fradi

2020. augusztus 3., hétfő 13:53

Az albán Myrto Uzuni után újabb játékost igazolt Horvátországból a Ferencváros, ezúttal a Dinamo Zagreb 20 éves horvát csatárát, Roko Baturinát szerződtették le.

A Fradi honlapja azt írja, hogy a 2000-ben született Baturina a Hajduk utánpótlásában nevelkedett, majd megjárta az RNK Split U17-es csapatát. Itt keltette fel a horvát bajnokságot domináló Dinamo Zagreb érdeklődését. A zágrábiak U19-esei között csupán egy szezont töltött, majd fel is került a második számú csapat keretébe.

A 2019/20-as szezon őszén 13 mérkőzésen lépett pályára a horvát másodosztályban, ezeken öt gólt szerzett. Tavasszal a szlovén első osztályú NK Bravo vette kölcsön, ahol 16 meccsen nyolc gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott. A ljubljanai csapattal a hatodik helyen zárta az elmúlt szezont.

Baturina 2015 áprilisában mutatkozott be az U15-ös válogatottban egy szlovénok elleni barátságos mérkőzésen. A következő meccsén, az USA korosztályos válogatottja ellen megszerezte első gólját. Ezt követően még kétszer tudott eredményes lenni: előbb Mexikó, majd Japán ellen talált be.

Ezután tíz meccset játszott az U17-ben, majd kétszer lépett pályára az U18-ban is, ezeken összesen két gólt szerzett. Jelenleg az U19-es válogatott keretének tagja, ahol eddig 12 mérkőzésen játszott és egy gólt szerzett.

A Ferencváros és a Dinamo Zagreb az előző szezonban találkozott egymással, a BL-selejtező zágrábi odavágóján 1-1-es döntetlen született, a budapesti visszavágón viszont a Dinamo 4-0-ra nyert, és továbbjutott.

Rovatok