Index Vakbarát Hírportál

Piqué: Önmagunkba kell néznünk

2020. augusztus 14., péntek 23:19

„Brutális volt ez. Intenzíven játszottunk, még egy kicsit szerencsétlenek is voltunk az öngól, a lesgól, a kihagyott helyzeteink miatt. Amikor szépítettek, meg kellett rázni magunkat, utána szép gólt rúgtunk, és minden eldőlt” – értékelt a gólpasszt és gólt jegyző Joshua Kimmich a Bayern München 8-2-es győzelme után a jogtulajdonos M4-nek. A bajorok a Barcelonát végezték ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A meccs emberének választott, kétgólos Thomas Müller megerősítette: félelmetes a csapat, mert minden összeállt. Mindegy, hogy milyen stílusú, típusú csapat áll velük szemben a folytatásban, mert erősek, és az akaratukat bárkire ráerőltetik. Különleges estének nevezte a péntekit, de most le kell higgadniuk, és regenerálódniuk kell.

A csapat vezetőedzője, Hansi Flick ott volt a 2014-es vb-elődöntőn, amikor a németek 7-1-gyel végezték ki a brazilokat. Van tapasztalata, mit kell egy ilyen nagy arányú győzelem után mondani és tenni. A Bayernre a Manchester City-Lyon párharc győztese vár szerdán. Kedden a másik elődöntőt, a PSG-Leipzig meccset rendezik.

„Önmagunkba kell nézni, nem lehet most az edző felelősségéről beszélni, az egész klubnak változásokra van szüksége. Nem először, nem másodszor fordul elő ez velünk. Ezek nem mi vagyunk. Lehet elemezni, hogy a dinamika hiányzott, de az egész klubnak változnia kell”

– értékelt csalódottan a Barcelona világbajnok védője, Gerard Piqué.

Rovatok