Index Vakbarát Hírportál

Felrúgták a Diósgyőr csatárát, aki erre kiállíttatta magát

2020. augusztus 16., vasárnap 19:41

Az NB I. első fordulójának vasárnapi játéknapján két borsodi csapat, a Diósgyőr és a Mezőkövesd játszott egymással. Egyik csapat sem zárta túl fényesen az előző idényt, a DVTK utolsó öt, míg a Mezőkövesd utolsó két meccsét vesztette el zsinórban.

A Diósgyőrnek indult jobban az új bajnokság, már a 18. percben 2-0-ra vezettek. Szappanos Péter, a Mezőkövesd kapusa a 8. percben buktatta a DVTK csatárát, a megítélt büntetőt Iszlai Bence értékesítette. Tíz perc múlva a tizenegyeset kiharcoló Stefan Drazic lőtt gólt egy gyors diósgyőri kontra után. 

A DVTK-nak ezután is akadtak komoly helyzetei, simán lehetett volna 3-0- is az állás. Ehelyett a 27. percben szépített a Mezőkövesd: Berecz Zsombor szépen vitte el a labdát a diósgyőri védők között, közeli lövését nem tudta védeni a kapus.

A meccs intenzitását látva kevesen gondolták volna, hogy ez is lesz a végeredmény; hiába voltak mindkét csapatnak nagy lehetőségei a hátralévő 60 percben, ezek rendre kimaradtak, így maradt a 2-1, győzelemmel kezdte a 2020-2021-es idényt a Diósgyőr, a Mezőkövesd pedig folytatta rossz sorozatát. 

A hosszabbításban akadt még említésre méltó történés:

A diósgyőri Mirko Ivanovskinak úgy sikerült kiállíttatnia magát, hogy előtte ellene szabálytalankodtak.

Az  észak-macedón csatár egy jó csel után lódult meg a szélen, Berecz csak lerántani tudta. A mezőkövesdi meg is kapta a jogos sárga lapját, Ivanovskinak viszont teljesen elborult az agya: először elrúgta a labdát, amiért kapott egy sárgát, majd elkezdett szövegelni a bírónak, aki ezért kiállította. Mindez körülbelül 30 másodpercen belül zajlott le, de a meccs végeredményét már nem befolyásolta. A MOL Fehérvárnál is megforduló Ivanovskit az előző szezonban is kiállították egyszer, akkor a Honvéd elleni bajnokin küldték ki két sárga után. 

Vasárnap játszották volna a Puskás Akadémia-Honvéd bajnokit is, de a felcsúti csapatnál több koronavírusos esetet találtak, ezért azMLSZ elhalasztotta a meccset. 

Rovatok