Index Vakbarát Hírportál

A Bayern elleni 8-2-es vereség után kivágják a Barcelona vezetőedzőjét

2020. augusztus 17., hétfő 08:30

Menesztik posztjáról Quique Setiént, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjét – erről Josep Maria Bartomeu, a barcelonai klub elnöke beszélt egy vasárnapi rádióinterjúban. Bartomeu hivatalosan ugyan még nem tett bejelentést, de a vasárnapi közlés lényegében egyértelmű jelzése annak, mi következik.

Olyannyira, hogy állítólag nemcsak hogy már meg is van Setién utódja, de már Barcelonába is repült az a Ronald Koeman, aki játékosként 1989 és 95 között 192 bajnokin játszott a katalánoknál, és eközben négy bajnoki címet, egy kupát, egy BEK-et, egy európai és három spanyol szuperkupát nyert.

A 61 éves Setién januárban Ernesto Valverdét váltotta a kispadon, irányításával azonban a csapat csak második lett a spanyol bajnokságban a Real Madrid mögött, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig péntek este megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől, ekkora pofont 1946 óta nem kapott az együttes. Setién összességében 25 mérkőzésen irányította a katalán sztárcsapatot, 16 győzelem mellett 4 döntetlen és 5 vereség a mérlege.

 Az edzőváltáson felül a csapatnál további komoly változások jöhetnek, brazil és spanyol sajtóhírek szerint Lionel Messi ugyanis közölte, hogy távozni szeretne a csapattól. (Index/MTI)

Borítókép: Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője a Bayern München ellen 8-2-re elvesztett Bajnokok Ligája-negyeddöntő során 2020. augusztus 14-én. Fotó: Michael Regan - UEFA / Getty Images Hungary

Rovatok