Index Vakbarát Hírportál

Vádlira taposással és piros lappal indult a francia bajnokság

2020. augusztus 21., péntek 23:50

Péntek este nem csupán az Európa-liga döntőjét rendezték meg, hanem az öt legnagyobb európai bajnokság közül elsőként a francia Ligue 1 2020-21-es szezonja is elkezdődött. Az első mérkőzés az Olympique Marseille-Saint-Étienne lett volna, azonban a marseille-i csapat több játékosa is elkapta a koronavírust, így a meccset elhalasztották.

A Girondins Bordeaux és a Nantes meccsét viszont lejátszották, ráadásul korlátozott számban még nézőket is beengedtek a bordeaux-i stadionba. A néhány száz szurkoló gólt nem, piros lapot azonban láthatott a nyitómeccsen. A Bordeaux 21 éves szélsője, Mehdi Zerkane most debütálhatott a francia élvonalban, de az első meccse mindössze 20 percig tartott a számára. Egy labdavesztés után a tovább lendülő lábával csúnyán megtaposta a Nantes csapatkapitányának, Nicolas Pallois-nak a vádliját.

Benoît Bastien játékvezető ezért a megmozdulásért azonnal kiállította Zerkanét. A hetven percet is emberhátrányban játszó Bordeaux azonban ki tudta bekkelni a Nantes-ot, így egy pontot otthon tartottak.

Rovatok