Index Vakbarát Hírportál

Ütötte, rúgta a görög rendőrt a világ legdrágább védője, aztán vesztegetéssel próbálkozott

2020. augusztus 21., péntek 16:27

Letartóztatták a Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t, miután a görögországi nyaralásán összetűzésbe került egy csoporttal, írja a BBC.

Az Európa-liga elődöntőjéből való kiesés után a 26-szoros angol válogatott védő Míkonosz szigetén lazított, amikor görög sajtóértesülések szerint csütörtök éjjel Maguire és két barátja egy másik, szintén brit turistákból álló csoporttal keveredett verekedésbe egy bár előtt. Egyes források szerint a rendbontásra kiérkező rendőrökkel is összetűzésbe kerültek. A Manchester United közleménye szerint csapatkapitányuk mindenben együttműködik a görög hatóságokkal. A Guardian szerint Maguire az éjszakát az eset után rendőri őrizetben töltötte.

A görög sport24 oldal cikke alapján a játékost a szíroszi (közigazgatásilag ide tartozik Míkonosz szigete) ügyészség elé állítják. A rendőrség jelentése szerint Maguire és két másik személy az intézkedő rendőrökre is rátámadt, megütötte és meg is rúgta őket, majd az őrsön megpróbálták megvesztegetni a rendőröket, hogy szabadon engedjék őket.

Maguire-t a Manchester United tavaly 80 millió fontért igazolt le a Leicester Citytől, amellyel minden idők legdrágább védője lett. A 27 éves játékos elmúlt szezonja nem sikerült tökéletesre, a teljesítményét több szakértő is kritikával illette.

Rovatok