Index Vakbarát Hírportál

A Puskás-díjas Zsóri megszerezte élete második NB I.-es gólját

2020. augusztus 23., vasárnap 20:08

Az újonc Budafoki MTE az NB I. második fordulójában is veretlen maradt, miután 1-1-et játszott az Újpest FC-vel.

A mérkőzés elején az Újpest kontrollálta a játékot, az ötödik percben már kaput eltaláló lövése is volt a hazai csapatnak, majd a 35. percben már gólban is megmutatkozott a fölény. Simon Krisztián hat méterről eleresztett kapáslövésével lett 1-0. 

A második félidőben is inkább az Újpestnél volt a labda, de nem sokra mentek vele. A Budafok pontrúgásokból volt veszélyes, és a 69. percben egy szabadrúgásból össze is jött az egyenlítés. A Puskás-díjas Zsóri Dániel 17 méterről tekerte be a labdát a bal felső sarokban. Zsóri ezzel karrierjének második NB I.-es gólját szerezte meg.

A támadó első gólját még a Debrecen játékosaként lőtte meg, 2019-ben Fehérvárra igazolt, de nem kapott túl sok lehetőséget, összesen öt meccsen játszhatott. Ezután került kölcsönjátékosként Budafokra.

A támadó a ráadás percekben még emlékezetesebbé tett szereplését, fellökte az újpesti Ristevskit, majd a vádlijába taposott. Ristevski gyorsan bosszút állt, ő is taszajtott egyet a budafoki játékoson. Az élete első NB I.-es meccsét vezető Zierkelbach bíró mindkettejüket kiállította. 

Az egyik 19, a másik egy híján 20. Zsóri és Risztevszki összeakaszkodása nem is zárulhatott mással, mint egy-egy piros lappal.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 23., vasárnap

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Újpest FC-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2861 néző, v.: Zierkelbach
    gólszerzők: Simon K. (35.), illetve Zsóri (69.)
    piros lap: Ristevski (94.), illetve Zsóri (94.)
    sárga lap: Bacsa (56.), Gigic (58.), illetve Romic (37.), Szabó M. (60.)

Rovatok