Index Vakbarát Hírportál

A PSG első bajnoki meccsét is elhalasztották

2020. augusztus 25., kedd 15:10

Elhalasztották a BL-döntős Paris Saint-Germain első fordulós, Lens elleni bajnoki mérkőzését a francia labdarúgó-bajnokságban, írja a BBC.

A PSG hat nappal a Bayern München ellen 1-0-ra elveszített BL-döntő után már el is kezdte volna a Ligue 1 2020/21-es szezonját, ám a francia szövetség a szombati, Lens elleni meccset szeptember 10-re, a válogatott mérkőzések utánra helyezték át.

Így a PSG-nek 12 nappal több ideje lesz rákészülni az új szezonra.

Korábban az Olympique Marseille és a Saint-Étienne meccsét is el kellett halasztani, miután kiderült, hogy a Maseille-nél többen is elkapták a koronavírust. Kedden jelentették be, hogy a szakmai stáb három tagja pozitív koronavírustesztet produkált, írja az MTI.

A meccse a Francia Labdarúgó Liga (LFP) múlt péntekről a jövő hónapra halasztotta, mivel az LFP szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok, vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor az együttes hét napig nem edzhet, illetve nem játszhat mérkőzést.

A marseille-i klub most a Twitter-oldalán azt írta, hogy a három új esetet jelentette az LFP-nek, amely dönthet arról, hogy a vasárnapra kiírt, Brest elleni mérkőzést el kell-e halasztani. Az öt nagy európai bajnokság közül csak a francia volt az, amelyet idő előtt, még április végén leállítottak a pandémia miatt. A bajnoki cím a Paris Saint-Germainé lett.

Rovatok