Index Vakbarát Hírportál

Belga vagy szerb csapattal meccselhet az El-csoportkörért a Fehérvár

2020. szeptember 18., péntek 15:04

Kisorsolták a labdarúgó Európa-liga negyedik selejtezőkörének (playoff) párosításait. Továbbjutása esetén a Mol Fehérvár belga vagy szerb ellenféllel találkozhat, a DAC-ra a portugál Sporting vagy a skót Aberdeen várhat.

Amint arról beszámoltunk, a Mol Fehérvár 1–0-ra győzött a máltai Hibernians vendégeként az Európa-liga második selejtezőkörében csütörtök este, a harmadik fordulóban pedig a Stade de Reims vár rá. Pénteken megtartották a playoffkör sorsolását is:

ha továbbjut a magyar csapat a francia gárda ellen, a főtábláért a Standard Liege–Vojvodina párharc győztesével meccsel.

A DAC a harmadik körben az osztrák LASK Linzcel találkozik, ha sikerrel veszi az akadályt, a csoportkörbe jutásért a portugál Sporting és a skót Aberdeen összecsapásának győztesével méri össze erejét.

Légiósaink közül a Szalai Attilát foglalkoztató Apollon jövő héten a lengyel Lech Poznannal találkozik, ha a ciprusi csapat legyűri lengyel ellenfelét, a playoffkörben a Charleroi vagy a Partizan Beograd jöhet. A Gyurcsó Ádámot soraiban tudó Hajduk Split a Galatasarayjal találkozik a harmadik körben, ha továbbjut, a holland Willem II és a skót Rangers párharcának győztesével meccselhet a csoportkörért.

A Vida Kristophert foglalkoztató Piast Gliwice a Köbenhavnnel csap össze a harmadik selejtezőkörben, továbbjutása esetén a főtábláért a horvát Rijeka és az ukrán Kolosz Kovalivka csatájának nyertesével mérkőzhetne.

A harmadik selejtezőkör mérkőzéseit szeptember 24-én, csütörtökön rendezik, a playoffkört október elsején. A csoportkör sorsolását október 2-án, pénteken tartják.

Rovatok