Index Vakbarát Hírportál

Szenzációs gólpasszal nyitotta az idényt Lewandowski – videó

2020. szeptember 19., szombat 09:51

A német Bundesliga 2020–2021-es idényének nyitó mérkőzésén a Bayern München péntek este 8–0-ra kiütötte hazai pályán a Schalkét. A mérkőzés legszebb jelenete Robert Lewandowski nevéhez fűződik: rabonával adott gólpasszt a tizenhatoson belül Thomas Müllernek.

A Bayern München rögtön az első fordulóban igazolta azt, amit felvezető írásunkbanpedzegettünk: nincs veszélyben a hegemóniája. A Schalke elleni idényrajt nem tűnt a legnehezebb feladatnak a bajorok számára, arra azonban kevesen számítottak előzetesen, ami péntek este történt a szurkolók nélküli Allianz Arénában.

Serge Gnabry révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést a házigazda, amely a szünetre háromgólosra növelte előnyét Leon Goretzka és Robert Lewandowski révén. A fordulás után indult be igazán a Bayern-henger: futószalagon jöttek a gólok, nyolcig meg sem állt a címvédő.

A legszebb mind közül a bajorok hatodik gólja volt, amely a találat előkészítése miatt marad emlékezetes. Robert Lewandowski térült-fordult a gelsenkircheniek tizenhatosán belül, majd kifelé sodródva nem volt más megoldás, mint rabonával centerezni a labdát – ez tökéletesen sikerült a lengyel gólvágónak, az érkező Thomas Müller pedig kapásból a vendégek hálójába lőtt. 

Robert Lewandowski gólpassza a Schalke ellen

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Szeptember 18., péntek
Bayern München–Schalke 8–0

Szeptember 19., szombat
15.30: Eintracht Frankfurt–Arminia Bielefeld
15.30: Köln–Hoffenheim
15.30: Union Berlin–Augsburg
15.30: VfB Stuttgart–Freiburg (Tv: Sport2)
15.30: Werder Bremen–Hertha BSC
18.30: Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach (Tv: Sport2)

Szeptember 20., vasárnap
15.30: RB Leipzig–Mainz (Tv: Sport2)
18.00: VfL Wolfsburg–Bayer Leverkusen (Tv: Sport2)

Rovatok