Index Vakbarát Hírportál

Karanténban a Salzburg, Szoboszlai lemarad az Izland elleni meccsről?

2020. november 9., hétfő 09:39

Hat futballista koronavírustesztje is pozitív lett a Red Bull Salzburgnál, így ők házi karanténba kerültek a vonatkozó egészségügyi előírások alapján, míg a klub negatív eredményt produkáló tagjai csapatkaranténban vannak – írja hivatalos honlapján a klub. A megfertőződött labdarúgókat nem nevezték meg egyelőre – Szoboszlai nincs közöttük –, de azt megírták, hogy a válogatott meghívókat lemondták – így Szoboszlai Dominikét is. Ennek ellenére még nem biztos, hogy ki kell hagynia az Izland elleni Eb-pótselejtezőt.

A Rapid Wien elleni idegenbeli bajnoki – amelyen Szoboszlai Dominik gólpasszal járult hozzá az 1–1-es döntetlenhez – előtt pénteken minden Red Bull Salzburg-játékos koronavírustesztje negatív lett, szombaton azonban újabb teszteléseket végeztek, aminek vasárnap este, a bécsi mérkőzés után lett meg az eredménye:

hat játékos eredménye lett pozitív.

Az osztrák járványügyi hatóság prevenciós koncepciójának megfelelően a Red Bull Salzburg azonnal tájékoztatta az Osztrák Labdarúgóligát, az Osztrák Labdarúgó-szövetség (ÖFB) és az illetékes egészségüigy hatóságot is – írja a klub hivatalos honlapja, amely hozzáteszi: a hat fertőzött futballista tünetmentes, mindegyikük karanténba került.

A csapat többi tagja is karanténba került, és csak az otthonuk, az edzőközpont és a mérkőzések helyszíne között mozoghatnak. A Red Bull Salzburg honlapja hozzáteszi:

egyelőre az összes válogatott meghívót lemondták, így Szoboszlai Dominikét is.

Annak érdekében, hogy teljes képet kaphasson a klub, hétfőn újra PCR-tesztet végeznek a futballistákon, ami negatív eredmények esetén változtathat az intézkedéseken – ha a járványügyi hatóság is hozzájárul. Merthogy az illetékes egészségügyi szervezet mondja ki a végső szót. Így még van rá némi esély, hogy Szoboszlai Dominik ott lehet az Izland elleni Eb-pótselejtezőn.

FRISSÍTÉS, 10.30:

A Magyar Labdarúgó-szövetség közösségi oldalán közölte, hogy Szoboszlai Dominik nincs benne a hat fertőzöttben a Salzburgnál, negatív lett a tesztje. A hétfői újabb tesztelés eredménye változtathat a karanténhelyzeten. Szoboszlai Dominik hétfőn délután indulna haza – válogatottbeli szereplése az osztrák járványügyi hatóságon múlik.

A csütörtökön a Puskás Arénában rendezendő Izland elleni mérkőzést Kleinheisler Lászlóbiztosan kihagyja: az Eszéken futballozó középpályás szintén karanténba került. A válogatott három nappal később Szerbiát, majd jövő szerdán Törökországot látja vendégül a Nemzetek Ligájában. Amint azt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette, midhárom mérkőzés zárt kapus lesz az új járványügyi rendelkezések értelmében.

Mint ismeretes, októberben ugyanez történt: akkor a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtező után három játékos produkált pozitív koronavírustesztet, és csapatkarantént rendeltek el, a válogatott meghívókat lemondták – Szoboszlai kihagyta a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt.

(Borítókép: Laszlo Szirtesi / Getty Images Hungary)

Rovatok