Index Vakbarát Hírportál

Magyar–portugál az első Eb-meccs a Puskás Arénában – íme, a program!

2020. november 13., péntek 08:59

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön legyőzte Izlandot, ezzel kijutott a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra. A csoportkörben két meccset hazai pályán játszik a nemzeti csapat.

A magyar válogatott az F-csoportban szerepel Portugália, Franciaország és Németország mellett.

Amennyiben a koronavírus-járvány nem írja át a forgatókönyvet, a mieink június 15-én 18 órakor játszanak az Európa-bajnok portugál csapattal, négy nappal később pedig, június 19-én 15 órakor a világbajnok franciákkal.

A németek elleni találkozó lesz az utolsó csoportmeccs. A Nationalelf ellen június 23-án 21 órakor lép pályára Marco Rossi együttese a müncheni Allianz Arénában. Ezzel egy időben a portugálok a franciák ellen játszanak a Puskás Arénában. 

Lesz egy nyolcaddöntő is a Puskás Arénában, méghozzá június 27-én. Ami biztos, hogy a C-csoport (Ausztria, Észak-Macedónia, Hollandia, Ukrajna) első helyezettje lesz az egyik résztvevője ennek a mérkőzésnek, az pedig, hogy ki lesz az ellenfél, a többi csoport alakulásától függ.

A hat csoportból a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut, így egyelőre csak annyit tudni, hogy a D-csoport, az E-csoport vagy az F-csoport harmadik helyezettje játszik majd Budapesten,  tehát papíron megvan az esélye annak, hogy a magyar válogatott további egy mérkőzést is hazai pályán játszhat, ha továbbjut.

A 2021-es Európa-bajnokság végleges csoportbeosztása:

(Borítókép:Magyar játékosok ünnepelnek a  Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én.  Czerkl Gábor / Index)

Rovatok