Index Vakbarát Hírportál

Bejelentették, Szoboszlai Dominik Lipcsében folytatja!

2020. december 17., csütörtök 16:00

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leizpig a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Szoboszlai Dominiket.

Nincs több pletyka, nincs több találgatás, csütörtökön végleg eldőlt, hogy a húszéves játékos a német Bundesligába igazol.

Szoboszlai klubváltása nem meglepetés, hónapokkal ezelőtt számítani lehetett arra, hogy szintet lép és komolyabb csapatba szerződik. Érdeklődött iránta a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Milan és a Tottenham is, a középpályás azonban Németországot választotta. A Sky Sport információi szerint döntésében szerepet játszott Julian Nagelsmann vezetőedző személye is. 

A Leipzig közölte, a fiatal futballista 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá a klubbal és 17-es mezszámot kapta.

Nagyon örülök, hogy Lipcsébe igazolhattam. A csapat óriási fejlődésen megy keresztül, a Bundesliga legjobb csapatai közé tartozik és a Bajnokok Ligájában is remekül szerepel. A fejlődésem szempontjából remek választás a Leipzig, amelynek egy topedzője van, a csapat pedig hihetetlenül ambiciózus. Ez egy fiatalos együttes, ám ennek ellenére tapasztalt és néhány sikert is ünnepelhetett már. Tovább szeretnék fejlődni és természetesen segíteni szeretnék a csapatnak, hogy 2021-ben is legalább ennyire sikeres maradjon

– fogalmazott a klub honlapjának Szoboszlai.

A játékos szerződésében egy 25 millió eurós kivásárlási záradék szerepelt, ám sajtóhírek szerint a lipcseiek végül 20 millióért (plusz bónuszokért) szerezték meg a futballistát. Ezzel Szoboszlai minden idők legdrágábban elkelt magyar labdarúgója. Dzsudzsák Balázsért 2012-ben 19 milliót fizetett a Dinamo Moszkva az Anzsi Mahacskalának.

A The Athletic korábban arról írt, hogy Szoboszlai játékjogának újabb értékesítésénél az osztrák klubot húsz százalék jutalék illeti. Tehát, ha a németek valamikor például 100 millió euróért továbbadják, akkor ebből az összegből 20 millió jár a Salzburgnak. 

SZOBOSZLAI A 18. JÁTÉKOS 2012 ÓTA, AKI A RED BULL SALZBURGBÓL A SZINTÉN AZ OSZTRÁK VÁLLALAT ÉRDEKELTSÉGÉHEZ TARTOZÓ RB LEIPZIGHOZ IGAZOL.

Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett ő a harmadik magyar válogatott játékos, aki Julian Nagelsmann csapatában futballozhat januártól.

Erling Haalandot éppen egy évvel ezelőtt adta el a Salzburg a Borussia Dortmundnak. A norvég támadó azóta 32 mérkőzésen 33 gólt szerzett a fekete-sárgák színeiben.

Szoboszlai 2018 januárjában csatlakozott a Red Bull felnőttcsapatához. Azóta 82 mérkőzésen 26 gólt szerzett és 34 gólpasszt jegyzett. A csapattól a vasárnapi Wolfsberger elleni bajnokin búcsúzik el.

A középpályás a január 2-i, Stuttgart elleni idegenbeli meccsen még nem léphet pályára, mivel a téli átigazolási ablak csak éppen azon a napon nyílik ki. Néhány nappal később, január 9-én debütálhat a Borussia Dortmund elleni rangadón. Azon a mérkőzésen minden bizonnyal már bevethető lesz a fekete-sárgák sérült támadója, Szoboszlai jó barátja, Erling Haaland.

(Borítókép: RB LEIPZIG)

Rovatok