Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United hátrányból fordított a Premier League sereghajtója ellen

2020. december 17., csütörtök 22:57

A Manchester United 3–2-re győzött a ligautolsó Sheffield United otthonában a Premier League 13. fordulójának csütörtöki mérkőzésén.

A szezont negatív rekordbeállítással kezdő Sheffield United (12 meccs, 1 pont) már az ötödik percben megszerezte a vezetést, Dean Henderson kapust (aki tavaly még az ellenfelet erősítette) eredményesen zavarta meg Oliver Burke, majd oda „pókfocizta” a labdát David McGoldricknek, ő pedig nem hibázott közelről.

Henderson hibája

Az 5. percben kapott hidegzuhany után további 21 kellett a vendégeknek az egyenlítésig, Victor Lindelöf kiváló hosszú labdáját Marcus Rashford bombázta be. A 33. percben a Sheffield kapusa, Aaron Ramsdale is óriásit hibázott, Anthony Martial pedig köszönte szépen a lehetőséget.

Martial gólja

Az 51. percben isméta FIFA friss kitüntetettje, Rashford villant, aki egy gyönyörűen, sakk-mattig kidolgozott akciót fejezett be higgadtan.

Nem dőlhetett hátra Ole Gunnar Solskjaer együttese, a 87. percben ugyanis McGoldrick egy szöglet után megszerezte saját maga és csapata második gólját, a maradék időben azonban nem sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak.

A Manchester United ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán, a Sheffield helyzete pedig egyre borzalmasabb.

Eredmények, Premier League, 13. forduló:
Sheffield United–Manchester United 2–3 (1–2)
Aston Villa–Burnley 0–0

Rovatok