Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai gólpasszal búcsúzott a Salzburgtól

2020. december 20., vasárnap 16:20

Vasárnap játszotta utolsó mérkőzését salzburgi színekben Szoboszlai Dominik, aki januártól a német élvonalbeli RB Leipzignél folytatja pályafutását. A válogatott középpályás kezdőként lépett pályára a Wolfsberger AC elleni meccsen, amelyet a vendégek 3–2-re nyertek meg.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön vált hivatalossá Szoboszlai Dominik Lipcsébe szerződése. A válogatott középpályást több európai topligás klubbal – AC Milan, Arsenal, Lazio, Napoli, Atlético Madrid – is hírbe hozták, ő végül a szintén a Red Bull által támogatott RB Leipziget és a német bajnokságot választotta. Ő lett a 18. futballista, aki Salzburgból Lipcsébe szerződött, és egyben a legdrágább is.

Szoboszlai 2018 januárjában csatlakozott a Red Bull felnőttcsapatához, előtte a salzburgiak fiókcsapatánál, a Lieferingnél szerepelt. Azóta 82 mérkőzésen 26 gólt szerzett, és 34 gólpasszt jegyzett. A csapattól a vasárnapi, Wolfsberger AC elleni bajnokin búcsúzott el: egy plakettet és egy bekeretezett mezt is kapott.

A magyar légiós kezdőként lépett pályára a találkozón, amelynek első félideje hazai mezőnyfölényt hozott – a listavezető és címvédő salzburgiak azonban gólt nem tudtak szerezni. 

A fordulás után jött a hideg zuhany: két perc alatt két gólt szereztek a vendégek.

A Salzburg azonban nem esett össze, a 64. percben Mergim Berisha szépített, majd öt perccel később egyenlített a házigazda, méghozzá Szoboszlai Dominik gólpassza után. Ahogy a Salzburg honlapjának tudósítása is kiemeli: a magyar középpályás több védőt is kicselezett, majd remekül tálalt Patson Daka elé, aki higgadtan lőtt a hálóba a tizenhatoson belül – ezzel lett 2–2.

A 79. percben aztán újra megszerezte a vezetést a WAC, majd két perccel később eljött a nagy pillanat:

lecserélték Szoboszlai Dominikot, ezzel véget ért a salzburgi kalandja.

„Köszönünk mindent, Domi!” – írta a Salzburg honlapjának tudósítása, amely szomorúan konstatálta, hogy vereséggel zárta az évet a csapat.

Szoboszlai a január 2-i, Stuttgart elleni idegenbeli meccsen még nem léphet pályára Lipcsében, mivel a téli átigazolási ablak csak éppen azon a napon nyílik meg. Néhány nappal később, január 9-én debütálhat a Borussia Dortmund elleni rangadón. Azon a mérkőzésen minden bizonnyal már bevethető lesz a fekete-sárgák sérült támadója, Szoboszlai jó barátja, Erling Haaland.

OSZTRÁK BUNDESLIGA
12. FORDULÓ
Red Bull Salzburg–Wolfsberger AC 2–3 (0–0)
Az élcsoport: 1. Red Bull Salzburg 25 pont, 2. Sturm Graz 24, 3. Rapid Wien 24.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik az utolsó salzburgi meccse előtt. Fotó: FC Red Bull Salzburg)

Rovatok