Index Vakbarát Hírportál

A PSG bejelentette Thomas Tuchel menesztését

2020. december 29., kedd 10:00

A francia élvonalbeli Paris Saint-Germain labdarúgócsapata hivatalos honlapján erősítette meg, hogy menesztette Thomas Tuchel vezetőedzőt. A német szakemberrel együtt stábja, benne Lőw Zsolttal, szintén távozik.

Hosszas sportszakmai elemzés után a Paris Saint-Germain vezetősége úgy döntött, felbontja Thomas Tuchel szerződését – olvasható a párizsiak közleményében.

Szeretnénk megköszönni Thomas és stábja munkáját, mindazt, amit tettek a klubért. Thomas rengeteg energiát fektetett a munkájába, természetesen sosem felejtjük el az együtt töltött boldog pillanatokat. Minden jót kívánok neki a jövőre 

– idézi a PSG kommünikéje Nasszer al-Khelaifit, a klub elnökét.

Tuchel 2018 júliusában lett a PSG vezetőedzője, 127 tétmérkőzésen irányította a csapatot, ezek közül 95-öt megnyert, 12 döntetlen mellett 20 vereséget könyvelhetett el 342–109-es gólkülönbséggel. A francia bajnokságot mindkét teljes szezonjában megnyerte, a Francia Kupát és a Francia Ligakupát egyszer-egyszer. Idén augusztusban a klub történetében először Bajnokok Ligája-döntőbe vezette az együttest, de ott alulmaradt a Bayern Münchennel szemben.

A most zajló idényben a PSG 17 mérkőzésen 35 pontot gyűjtött a bajnokságban, és a harmadik helyen áll a tabellán, mindössze egy ponttal elmaradva az éllovas Lyontól és a második helyezett Lille-től. Legutóbb otthon, rendkívül tartalékos összeállításban, a Strasbourg gárdáját múlta felül 4–0-ra. A BL-ben kiegyenlített csoport első helyén végezve – a RB Leipziget és a Manchester Unitedet is maga mögé utasítva – jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Barcelonával találkozik.

Tuchel távozása már napok óta téma volt a nemzetközi sajtóban, amely már az utódját is megtalálta: a legfrissebb hírek szerint Mauricio Pochettino lehet a PSG következő vezetőedzője.

(Borítókép: Thomas Tuchel. Fotó: Franck Fife/AFP)

Rovatok