Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiékat legyőzte a Bayern, az Inter kikapott Madridban

2020. november 3., kedd 22:57

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában Szoboszlai Dominikkel a soraiban 6–2-es vereséget szenvedett kedden a Salzburg a címvédő Bayern Münchentől. A Real Madrid legyőzte az Intert, nyert a Liverpool és a Manchester City is.

Jól kezdte a mérkőzést a Salzuburg, a 4. percben Mergim Berisha találatával az osztrákok szerezték meg a vezetést.

A 12. percben Szoboszlai akadt össze Lucas Hernándezzel a salzburgiak tizenhatosán belül, és bár először a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, később visszanézte az esetet és nem ítélt büntetőt.

Két perccel később Serge Gnabry kapott remek labdát a jobb szélen, majd lőtte ki laposan a hosszú sarkot, de lengetett a partjelző, nincs érvényes gól. A 21. percben aztán már tényleg tizenegyest lőhettek a bajorok, Robert Lewandowski pedig nem hibázott, egyenlített.

A 44. percben már a címvédőnél volt az előny: Thomas Müller beadásába Rasmus Kristensen ért bele szerencsétlenül, öngól.

A második félidő Manuel Neuer nagy védésével kezdődött, azonban a rutinos kapus a 66. percben már nem tudott hárítani, a hazaiak átjátszották a Bayern védelmét, Okugava Maszaja egyenlített. A 79. percben Joshua Kimmich szögletét Jérome Boateng fejelte a kapuba, néhány perccel később pedig Leroy Sané gólja végképp eldöntötte a három pont sorsát, sőt...

Nem sokkal a vége előtt Robert Lewandowski is bólintott, illetve Lucas Hernández is szerzett egy gólt, a Bayern végül 6–2-re nyert, és kilenc ponttal vezeti a csoportot. A Salzburg egy ponttal az utolsó az Atlético Madrid (4) és a Lokomotiv Moszkva (2) mögött.

A lengyel támadó a 70. gólját szerezte meg a Bajnokok Ligájában, és már csak egy gólra van az örökranglista harmadik helyén álló raúltól.

A B-csoportban a Real Madrid Karim Benzema és Sergio Ramos góljával már két góllal is vezetett, de Lautaro Martínez még az első félidőben szépített, a második játékrészben pedig Ivan Perisic egyenlített.

Sergio Ramos minden sorozatot figyelembe véve már 100 gólnál jár a Real Madridban.

A 80. percben Rodrygo köszönt be, a 19 éves játékos gólja pedig három pontot ért, megszületett a spanyol csapat első győzelme a jelenlegi kiírásban. A csoportot öt ponttal vezeti a Sahtar Donecket legyőző Borussia Mönchengladbach, az ukránoknak és a Realnak négy-négy pontja van, az Internek kettő.

A C jelű kvartettben a Manchester 3–0-ra legyőzte az Olympiakoszt. Pep Guardiola együttese ezzel továbbra is hibátlan a sorozatban.

A Porto szintén három góllal nyert az Olympique Marseille ellen.

A D-csoportban a Liverpool nem kegyelmezett az Atalantának. Az angol csapatban Diogo Jota mesterhármast szerzett, Mohamed Szalah és Sadio Mané is betalált, Jürgen Kloppék 5–0-ra nyertek. A Pool is őrzi százszázalékos mérlegét.

A koronavírus miatt kissé megtizedelt Ajax 2–1-re nyert a Midtjylland otthonában.

A Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, a Juventus és a Liverpool után most már az Ajax is 700 gól fölött jár az európai kupasorozatokban. 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 1–1
Salzburg–Bayern München 2–6

B-CSOPORT
Sahtar Doneck–Borussia Mönchengladbach 0–6
Real Madrid
–Internazionale 3–2

C-CSOPORT
Manchester City–Olympiakosz 3–0
Porto–Marseille 3–0

D-CSOPORT
Atalanta–Liverpool 0–5
Midtjylland–Ajax 1–2

(Borítókép: M. Donato / Getty Images Hungary)

Rovatok