Index Vakbarát Hírportál

Hét éve nem történt ilyen az Arsenal és a Manchester United ütközetén

2021. január 30., szombat 20:24

Nem bírt egymással az Arsenal és a Manchester United a Premier League szombati rangadóján.

A rangadót a házigazda kezdte aktívabban, de Lacazette és Partey távoli lövései, valamint Pépé cselezgetése sem okozott óriási riadalmat.

A játékrész vége a vendégeké volt, Fred emelést Lenónak kellett kitornásznia, majd Bruno Fernandes lehetősége maradt ki, Rashford nem tudott nagy helyzetben egyből lőni, majd a portugál szabadrúgását bólintotta saját kapuja fölé David Luiz.

Amilyen jól jött az „ágyúsoknak” a szünet, annyira rosszul indult a második félidő a „vörös ördögöknek”, kis túlzással a pályán sem voltak az első percekben a vendégek (84 százalékos labdabirtoklás), Willian pedig előbb lövéssel, majd beadással jelezte, hogy becserélték a szünetben.

Az éledező MU Cavani ziccerével járt közel a vezetéshez, de pont úgy lőtte el Leno alatt a labdát, hogy a kaput is elkerülte.

A 65. percben Lacazette közeli szabadrúgásánál a léc segítette ki a mozdulatlan De Geát, néhány pillanattal később viszont már a spanyol kapusnak kellett résen lennie Smith Rowe löketénél.

A hajrában Pépé tekert kicsivel a jobb alsó mellé, majd Cavani vetődve tévesztette el centikkel a bal alsót, gólt végül egyik csapat sem tudott szerezni, így 2014 februárja óta először játszottak egymással 0–0-t a felek.

A United pontvesztésének a városi rivális különösen örülhet, a minimalista sikert arató City előnye így három pont, egy meccsel kevesebbet játszva.

PREMIER LEAGUE

21. FORDULÓ

Everton–Newcastle United 0–2 (C. Wilson 73., 93.)

Crystal Palace–Wolverhampton Wanderers 1–0 (Eze 60.)

Manchester City–Sheffield United 1–0 (Gabriel Jesus 9.)

West Bromwich Albion–Fulham 2–2 (Bartley 47., M. Pereira 66., ill. Reid 11., Cavaleiro 77.)

Arsenal–Manchester United 0–0

Southampton–Aston Villa 0–1 (Barkley 41.)

Az állás: 1. Manchester City 44 pont (20 meccs), 2. Manchester United 41, 3. Leicester City 39 (20), 4. Liverpool 37 (20), ...8. Aston Villa 32, 9. Arsenal 31


Borítókép: Shaun Botterill / AFP

Rovatok