Index Vakbarát Hírportál

Kondás Elemér távozik, Huszti és Toldi irányít Debrecenben

2021. február 16., kedd 11:27

A labdarúgó NB II-ben szereplő Debreceni VSC kedden, hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy távozik a klubtól Kondás Elemér vezetőedző. A jövőben Huszti Szabolcs és Toldi Gábor felel a szakmai munkáért.

A listavezető Loki hétfőn hazai pályán kapott ki 2–0-ra a Gyirmóttól, ez sorozatban már a második veresége volt a DVSC-nek, egyben Kondás utolsó mérkőzése az együttes kispadján.

Az 57 éves szakember 2011-től 2016-ig irányította korábban a Debrecen felnőttcsapatát, majd tavaly júniusban ismét átvette a csapat irányítását. Utóbbi érájában 33 mérkőzésen 20 győzelem mellett nyolc döntetlen és öt vereség a mérlege. 

A másodosztályt a Debrecen vezeti 51 ponttal, a második helyen a Vasas áll 46 ponttal, harmadik a Gyirmót, negyedik a Pécs, egyaránt 44 ponttal. 

Célunk, hogy a Loki teljesítménye méltó legyen arra, hogy a várost, a debreceniséget szimbolizálja. Olyan közösséget szeretnénk építeni, amelyhez lehet kötődni. Ehhez természetesen az kell, hogy nem egyszerűen visszajutunk az NB I-be, hanem olyan csapatot és közösséget építünk, amely hosszú távon, öt-hat éves távlatban képes arra, hogy azt a törekvésünket megvalósítsa, hogy ez idő alatt háromszor kijussunk a nemzetközi kupaporondra

– fogalmazott Kósa Lajos, az egyesület elnöke, aki hozzátette azt is, hogy szeretnék, ha a jövőben átlagosan fél ház lenne a debreceni stadionban.

Huszti Szabolcs és Toldi Gábor irányításával folytatódik a munka a felnőttcsapatnál. Az eddigi szakmai stáb a céloknak félig megfelelt, viszont úgy éreztük, hogy itt volt a váltás ideje, hogy a fejlődés töretlen legyen a csapatnál, és olyan játékkal tudjunk előrukkolni, amely méltó a Debrecenhez

– mondta Tőzsér Dániel sportigazgató.

Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy ránk esett a választás. Boldogok és büszkék vagyunk, hogy egy ilyen klub kispadján kapunk szerepet. A célok adottak, biztos vagyok benne, hogy mindenki tisztában van vele, hogy ez egy bátor döntés. A feladatom, hogy ezt a bátorságot átültessem a debreceni futballba is

– nyilatkozta Huszti Szabolcs, aki 2020-ban, 37 évesen fejezte be profi játékoskarrierjét. Toldi Gábor ezt megelőzően a Fehérvár második csapatát irányította.

A Debrecen a következő fordulóban a Szeged vendégeként lép pályára.

Rovatok