Index Vakbarát Hírportál

Hiába az új rekord, megszakadt a Chelsea remek szériája

2021. február 20., szombat 15:24

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában a Chelsea nagy meglepetésre csak 1–1-es döntetlenre volt képes a pocsék formában lévő Southampton vendégeként.

Finoman szólva is ellentétes előjelekkel várták a felek a meccset. Thomas Tuchel érkezése óta hat tétmeccset játszott a londoni gárda, a Wolverhampton elleni gól nélküli döntetlent öt győzelem követte, az együttes pedig 8–1-es gólkülönbséget tudott felmutatni a PSG-től menesztett tréner irányításával. A Southampton ezzel szemben a legutóbbi hat bajnokiján egy pontot sem szerzett, közte egy 9–0-s(!) elképesztő zakóval a Manchester United vendégeként.

Ezek után „természetesen” hiába volt közel háromszor annyit a labda a vendégeknél, és próbálkoztak háromszor annyit, mint a hazaiak, így is a Southampton vezetésével zárult az első félidő: a Liverpooltól kölcsönbe érkező Minamino Takumi higgadt cselt követő finom góljával 1–0-val fordultak a felek.

Ez volt az első alkalom Tuchel érkezése óta, hogy a „kékek” hátrányba kerültek!

A fordulást követően gyorsan válaszolt a Chelsea, Mason Mount értékesítette rendkívül magabiztosan a megítélt büntetőt (1–1).

A fiatal angol futballista már a 25. Chelsea-játékos, aki a Premier League-érában gólt szerez BÜNTETŐBŐL, ezzel a londoni „kékek” a rekorderek ebben a kategóriában.

A vendégcsapat hiába próbálkozott, ezen a meccsen újabb gólt még Hakim Zijes és Jorginho beállítása után sem tudott szerezni, így a nagy meglepetésre megszakadt a Chelsea győzelmi, és a Southampton zakószériája.

ANGOL PREMIER LEAGUE

25. FORDULÓ

Southampton–Chelsea 1–1 (Minamino 33., ill. Mount 54. – 11-esből)

Burnley–West Bromwich Albion 0–0

Liverpool–Everton 0–2 (Richarlison 3., Sigurdsson 83. – 11-esből)

Fulham–Sheffield United 1–0 (Lookman 61.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 56 pont (24 meccs), 2. Manchester United 46 (24), 3. Leicester City 46 (24), 4. Chelsea 43, 5. West Ham 42 (24), 6. Liverpool 40, 7. Everton 40 (24), ...13. Southampton 30

Borítókép: Neil Hall / AFP

Rovatok