Index Vakbarát Hírportál

Zsinórban 19! A Puskás Arénában is győzött a Manchester City

2021. február 24., szerda 22:50

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City a Puskás Arénában 2–0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbachot.

A Manchester City remek formában várta a szerdai, budapesti összecsapást, hiszen 25 találkozó óta volt veretlen, a legutóbbi 18 tétmérkőzését megnyerte, és fölényesen vezeti hazája bajnokságát – nem véletlenül volt erősorrendünk (holtversenyben) első helyén.

Az ugyancsak kimagaslóan szereplő Ilkay Gündogan ugyanakkor figyelmezetett a keddi sajtótájékoztatón, hogy ha a németek jó napot fognak ki, bárki ellen veszélyesek lehetnek, és a Dortmundhoz távozó Marco Rose is arról beszélt, hogy olyan együttese van, amely képes bátran futballozni és szenvedélyesen védekezni, ami akár még az angol éllovas ellen is sikerre vezethet.

A papírformának megfelelően a City kezdett támadóbban, Raheem Sterling volt különösen aktív a jobb szélen, az első lövésig viszont így is Phil Foden jutott el, Yann Sommernek mondjuk nem volt nehéz dolga.

Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre többször kellett a „hazai” védőknek az utolsó pillanatban becsúszva menteniük a saját büntetőterületük előterében vagy azon belül is, de hiába érett az angolok vezetése, a gól csak nem akart összejönni.

A németeknél leginkább akkor volt a labda, amikor a saját kapujuk előtt passzolgatva próbálták kicsit lassítani a játékot, de egy veszélyes kontra során azért jelezték, hogy az angolok sem mehetnek fej nélkül előre.

Az első fél óra végéhez érkezve ismét növelni kezdte a nyomást a PL-éllovas, és bár az elképesztő sebességfölényben lévő Sterling újabb szólója után hiába reklamált büntetőt, így is megszerezte a vezetést a City: Joao Cancelo bal oldali beadására Bernardo Silva érkezett remek ütemben, és fejelt a hosszú alsóba (0–1).

Az első félidőben még Cancelo finom csele utáni fölé szálló lövését jegyezhettük fel, a ráadás pillanataiban pedig Foden a jobb oldalról ismételte meg ugyanezt, a City így egygólos előnnyel térhetett pihenőre.

A fordulást követően Benszebaini pocsék passzával Gabriel Jesus törhetett ziccerben a kapura, de mire lőtt volna, Elvedi utolérte és becsúszva óriásit mentett.

Egyórányi játékhoz érve gyorsan két német lehetőséget is láthattunk, és bár elsőre egy kontrát nagyon elszúrtak a gladbachiak, Alassane Pléa parádés mozdulatánál egy emberként szisszent fel a sajtópáholy, sarkazása viszont kicsivel elkerülte a jobb alsót.

Még mielőtt nagyon belelendült volna a Borussia, jött a City második gólja, Cancelo beadását Bernardo Silva ezúttal centerezte, Gabriel Jesus pedig közelről a kapuba kotort (0–2).

A hajrában Foden közeli lehetősége szállt a léc fölé, majd Guardiola két cseréje, Rijad Mahrez és Sergio Agüero összjátékából előbbi került helyzetbe, de nem tudott Sommer mellett a kapuba lőni, a túloldalon egy büntetőgyanús esetnél reklamáltak hiába a németek, végül pedig Wolf ziccerénél még Ederson is védhetett egyet, így maradt a 0–2.

A Manchester City sorozatban a 19. tétmérkőzését nyerte meg, és óriási lépést tett a LEGJOBB nyolc közé jutásért.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol) 0–2 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Artur Soares Dias (portugál)
Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Zakaria, Ginter – Lainer (Lazaro, 63.), Neuhaus, Kramer, Hofmann (Wolf, 87.), Benszebaini – Pléa (M. Thuram, 63.), Stindl (Embolo, 74.). Vezetőedző: Marco Rose
Manchester City: Ederson – K. Walker, Rúben Dias, Laporte, Joao Cancelo – Gündogan, Rodri, Foden (Ferran Torres, 80.) – Sterling (Mahrez, 69.), Gabriel Jesus (Agüero, 80.), B. Silva. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: B. Silva (29.), Gabriel Jesus (65.)

A játéknap másik mérkőzésén a Real Madrid 73 percet emberelőnyben játszva 1–0-ra győzött az Atalanta otthonában.

Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP

Rovatok