Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo, Haaland vagy Mbappé? Zidane meglepő választ adott

2021. március 17., szerda 09:33 | aznap frissítve

A Bajnokok Ligája keddi visszavágóin a Real Madrid és a Manchester City magabiztosan nyert, így mindkét együttes kettős győzelemmel jutott tovább az Atalanta, valamint a Mönchengladbach elleni párharcokból. Így értékeltek az edzők a lefújást követően.

A Real Madrid 3–1-re győzött az Atalanta ellen, így 4–1-összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Abban bíztam, hogy sokkal jobban fogunk játszani, nem számítottam azokra az egyéni hibákra, amiket elkövettünk 

– értékelt a lefújást követően Gian Piero Gasperini. „Nem bántam meg, hogy ezt a kezdőt küldtem pályára, Duván Zapatának erőnléti problémái voltak, ezért inkább a hajrára vagy az esetleges hosszabbításra tartogattam őt. Egy Real Madrid-szintű csapatnak azonban nem ajándékozhatsz büntetlenül ilyen könnyű gólokat, súlyos árat fizettünk értük. Ettől függetlenül ezúttal is fantasztikus tapasztalat volt az idei BL-szezon, legyőztük a Liverpoolt és az Ajaxot is, ráadásul idegenben, rengeteget tanultunk, és látjuk, mi az a szint, ahová szeretnénk mi is eljutni” – zárta gondolatait az olasz szakember.

Zinédine Zidane természetesen elégedett volt a látottakkal. „Minden dicséretet megérdemelnek a játékosaim, az első perctől az utolsóig remekül játszottunk. Jól védekeztünk, és a labda nélküli mozgással is elégedett voltam. Az Atalanta általában sok helyzetet alakít ki a meccsein, ám Zapata lehetőségét leszámítva nem jelentettek igazán komoly veszélyt a kapunkra.”

A francia mestertől megkérdezték, hogy ki lesz a Real Madrid első számú csatára a következő szezonban, Erling Haaland, Kylian Mbappé vagy esetleg Cristiano Ronaldo.

Hogy ki? Természetesen Karim Benzema!

A másik kedd esti mérkőzésen a Manchester City az első meccshez hasonlóan ezúttal is 2–0-ra nyert a Mönchengladbach ellen, így 4–0-s összesítéssel lépett tovább a negyeddöntőbe.

„Az elejétől kezdve uraltuk a helyzetet, a két csodálatos gól után pedig minden egyszerűvé vált. Ugyanakkor az, ahogy játszottunk, megint igazán jó volt. Mindenki jól helyezkedett, gyorsan járattuk a labdát.

Ha a tengelyben összezártak, akkor Phil Foden és Rijad Mahrez jóvoltából a széleken próbálkoztunk, ha pedig odafigyeltek, középen vezettünk támadásokat

– mondta a budapesti mérkőzés után Pep Guardiola.

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a BL-ben eddig csak egyetlen gólt kaptak, még a csoportkör első mérkőzésén a Portótól, amit nagyon meggyőzőnek nevezett. Ezzel összefüggésben külön kiemelte két középső védője, Ruben Dias és John Stones teljesítményét. 

A City több mint 700 perce őrzi hibátlanul a kapuját a BL-ben, amely történetében ez a második leghosszabb sorozat az Arsenal 15 évvel ezelőtti 995 perce után.

Marco Rose, az utóbbi időben a Bundesligában is gyengélkedő németek vezetőedzője úgy vélekedett: az ellenfél egyszerűen túl erős volt számukra. 

Ezt szégyenkezés nélkül el kell ismerni

– szögezte le, hozzátéve, hogy a City tarthatatlannak bizonyult, az idő előrehaladtával pedig a játékosai eltökéltsége is csökkent.

„Összességében persze többre számítottunk, a fiúk úgy álltak hozzá, de amikor ilyen minőséggel találod szemben magad, néha nagyon nehézzé válik a dolog” – folytatta.

A Borussia Mönchengladbach a német bajnokságban és a BL-ben is sokáig jól szerepelt, de mélyrepülésbe kezdett azóta, hogy február közepén bejelentették: Marco Rose a következő idényben már a Borussia Dortmund edzője lesz.

A BL-párharc első mérkőzését és a visszavágót is a Puskás Arénában játszották a koronavírus-járványban bevezetett korlátozások miatt. A Manchester City – amely az összes sorozatot tekintve a legutóbbi 25 mérkőzéséből 24-et megnyert – egymás után negyedszer jutott negyeddöntőbe a BL-ben. Ugyanakkor az előző három alkalommal ott be is fejezte a szereplését.

(Borítókép: Jorge Guerrero/AFP)

Rovatok