Index Vakbarát Hírportál

Deschamps Benzema legjobb éveit adta a Real Madridnak

2021. március 23., kedd 13:35

Ezzel a címmel jelent meg írás kedden a Marcán, kiemelve, hogy a Real Madrid francia csatára újabb fontos gólokat szerzett a királyi gárdában, a válogatott szünetben viszont a csapat edzőközpontjában készül majd.

Didier Deschamps 2012 óta irányítja a francia válogatottat, amelybe 2015 óta nem hívta meg Benzemát és amellyel azóta Európa-bajnoki ezüstérmet és világbajnoki aranyérmet nyert.

A Real Madrid támadóját még a Mathieu Valbuenát érintő botrány miatt tették ki anno a keretből, azóta pedig nélküle is ütőképes együttes formálódott. 

Benzema legutóbb (alighanem egyben utoljára) 2015 októberében egy Örményország elleni felkészülési találkozón lépett pályára a Les Blues-ben, a 81. válogatott meccsén megszerezte a 26. és a 27. gólját is.

A nemzeti együttesnél való mellőzése karrierje legjobb szakaszában jött el, amiből a Real Madrid profitált az elmúlt években – sokakkal ellentétben nála a válogatott hetek plusz terhelése regenerálódással telik.

A Celta Vigo 3–1-es legyőzéséhez két góllal és egy gólpasszal járult hozzá, Cristiano Ronaldo távozása óta ő az első számú gólfelelős, ebben az idényben pedig túlzás nélkül állítható, hogy az egyetlen valós veszélyforrás, hiszen 23 találatával vezeti a hazai rangsort, miközben a második helyen Casemiro hattal áll... 

A La Ligában 2009 óta szerzett 186 góljával immár holtversenyben a 4. helyen áll a klub örökrangsorában, az összes találatot illetően viszont még kevéssel a szintén 186 bajnoki gólt jegyző Santillana mögött áll – igaz, ő 645 meccsen jutott 290-ig, Benzema 545 alatt 272-nél tart. A királyi gárdában amúgy a 438 találkozón 450 gólt szerző Cristiano Ronaldo tartja a csúcsot, Raúl (323/741) áll a második, Alfredo Di Stéfano (308/396) a harmadik helyen.

A francia futballisták mezőnyében még előkelőbb helyet foglal el, hiszen már 365 gólt szerzett profi karrierje során, amivel többek között Michel Platinit (354) és Roger Courtois-t (364) is megelőzve a második helyen áll, és már csak Thierry Henry (411) előzi meg.

(Borítókép: Karim Benzema legutóbbi (utolsó?) válogatott fellépése – Valery Hache / AFP)

Rovatok