Index Vakbarát Hírportál

Őrült meccs volt, reméljük, nem ez a két pont fog hiányozni

2021. március 26., péntek 06:00

A magyar labdarúgó-válogatott fordulatos meccsen 3–3-as döntetlent játszott Lengyelországgal az első világbajnoki selejtezőjén. Bár Marco Rossi együttese kétszer is vezetett – 2–0-ra és 3–2-re –, nyernie végül nem sikerült. Így értékeltek a főszereplők.

Maximálisan felkészültünk a lengyel csapatból, az első gól is egy tudatos támadás után született, amit sokszor gyakoroltunk a héten 

– mondta a 6. percben a meccs első találatát szerző Sallai Roland, majd folytatta:

„A 60. percig tökéletesen működött az a taktika, amit előzetesen megbeszéltünk, ott viszont jött egy érthetetlen rövidzárlat, ami felborította a terveinket. Ki kell majd elemezni, mik vezettek a hibákhoz, és tanulni belőlük, hogy a következő mérkőzéseken ne történhessen hasonló.

2–0 után úgy gondoltam, hogy meglehet a mérkőzés, aztán 2–2-nél már az ellenkezőjét éreztem…

Szerencsére bebizonyítottuk, hogy egy ilyen nehéz helyzetből is talpra tudunk állni, és bár összességében van bennem egy kis hiányérzet, Lengyelország ellen nem rossz eredmény a döntetlen.”

A Ferencváros hátvédje, Lovrencsics Gergő így értékelt a lefújás után: „Kavarognak bennem az érzések, mert ahogy indult a meccs, és ahogy egy órán keresztül kontrolláltuk a találkozót, elég bizakodó voltam. 

Nyerhettünk volna még a sokkoló, két gyorsan bekapott gól után is, de volt egy Lewandowskijuk, aki az egyetlen komolyabb lehetőségét kihasználta; ezért világklasszis.

Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de remélem, hogy nem ez a két pont fog hiányozni a végelszámolásnál.”

A magyar csapat kapitánya, a második hazai találatot szerző Szalai Ádám selejtező eleji formáról beszélt. 

Ha valaki azt mondja a mérkőzés előtt, hogy 3–3 lesz a vége, biztosan pozitívabban értékelném ezt az eredményt, ha viszont belegondolok, hogy 2–0 után egy percen belül 2–2 lesz az állás, akkor muszáj kritikusnak lennem. Ennek ellenére kilábaltunk a gödörből, és újra megszereztük a vezetést, utána viszont villant egyet a világ legjobb játékosa. Több volt ebben az összecsapásban, remélem, hogy ez csak a selejtező eleji formának tudható be, és a jövőben jobb koncentrációval győzhetünk is.

A Mainz csatára elmondta, teljesítménye még messze van attól, amit saját magától várna a nyári Európa-bajnokságon, de a lőtt gól nagyon jót tett neki, és 34 évesen is megpróbál olyan formába lendülni, hogy az a válogatott segítségére legyen.

Robert Lewandowski, aki legutóbbi 11 vb-selejtezős meccsén a 17. gólját lőtte, szűkszavúan így nyilatkozott az UEFA honlapjának: „Megnyerhettük volna az összecsapást, de végig nekünk kellett rohannunk az eredmény után. Bosszantó, hogy a magyaroknak nem volt sok helyzetük, mégis három gólt szereztek, a védekezésünkre jobban kell majd koncentrálnunk. Viszont egyelőre nagyon keveset dolgoztunk együtt az új szakmai stábbal; bízom benne, hogy jó úton indultunk el, és a közeljövőben a sikerek is megérkeznek.”

A csereként gólt és gólpasszt jegyző Kamil Jozwiak önkritikusan értékelt. „Őrült meccs volt, túlságosan könnyen kaptunk gólokat, így kissé csalódott vagyok, viszont sokkal rosszabbul is alakulhatott volna az eredmény, úgyhogy teljesen nem lehetünk elégedetlenek.”

A lengyelek szövetségi kapitánya, Paulo Sousa mégis elégedetlen volt a lefújást követően. „Érzésem szerint jobban akartuk a győzelmet, és többet is tettünk érte, mint a magyarok, két pontot Budapesten hagytunk. 

Nem értem, hogy a világbajnoki selejtezőkön miért nincs videobíró, a VAR segítségével több helyzet másképpen alakulhatott volna.

A labda nélküli játékban javulnunk kell, de sok pozitívumot láttam a pályán, így bizakodó vagyok a jövőt illetően.”

Marco Rossi más véleményen volt. „Nem gondolom, hogy a lengyelek győzelmet érdemeltek volna. Ha megnézzük a statisztikákat, kiegyenlített meccset játszottunk, így a döntetlen reális. Persze lehet, hogy elfogult vagyok Magyarországgal szemben, de ezt nézzék el nekem. Kétszer is vezettünk, de védekezésben hatalmas hibákat követtünk el, amilyeneket egyik ellenfelünkkel szemben sem szabadna, ahol olyan világklasszisok futballoznak, mint Robert Lewandowski, különösen nem. Főként a harmadik találat bosszantó, hiszen egész héten külön készültünk a Bayern támadójára, megbeszéltük, hogy egy percre sem szabad figyelem elől téveszteni, a 16-oson belül pedig pláne nem…

Ettől függetlenül muszáj a realitás talaján maradnunk: mi nem Brazília, Franciaország, Németország vagy Portugália vagyunk, így a világranglista 19. helyezettje ellen a 3–3 nem egy rossz eredmény.

Két rendkívül fontos, idegenbeli meccs vár ránk, ahol nem hibázhatunk, San Marinóból és Andorrából is felkészülünk, és mindent megteszünk majd a győzelemért.”

A magyar válogatott vasárnap játssza következő vb-selejtezőjét, 20.45-től San Marino ellen lép pályára idegenben.

(Borítókép: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok