Index Vakbarát Hírportál

Lezárul egy korszak: Agüero nyáron távozik a Citytől

2021. március 30., kedd 08:25

Az idény végén távozik klubjától Sergio Agüero, a Manchester City argentin futballsztárja.

Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City hétfőn hivatalos közleményben jelentette be, hogy a klub történetének legjobb gólszerzője, Sergio Agüero nyáron nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, és távozik az együttestől.

Az argentin támadó 2011-ben az Atlético Madridtól érkezett a manchesteri alakulathoz, 384 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 257 gólt szerzett, ami rekordnak számít az egyesület történetében. 

A 32 éves csatár négy bajnoki címet, egy FA-Kupát és öt Ligakupát nyert a csapattal.

Idén viszont még gyarapíthatja aranyérmei számát, hiszen Pep Guardiola alakulata még négy sorozatban áll: a Premier League-et 14 pontos előnnyel vezeti, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős, az FA-kupában elődöntős, a Ligakupában pedig a Tottenham ellen vívja majd a finálét.

Két hete az FC Barcelona frissen megválasztott elnöke, Joan Laporta bejelentette, hogy Agüero nyártól a katalán elit alakulatban folytatja pályafutását. Sajtóhírek szerint a dél-amerikai játékos 2023 júniusáig ígérkezett el a Barcához. A City sajtóhírek szerint már meg is találta az utódját, a Liverpool korábbi játékosa, jelenleg a Southamptont erősítő Danny Ings érkezhet a helyére.

A játékos Vincent Komanyhoz és David Silvához hasonlóan szobrot kap majd az Etihad Stadionon kívül. 

(Borítókép: Glyn Kirk / AFP)

(MTI / Index)

Rovatok