Index Vakbarát Hírportál

Leon, a profi – a Bayern bombagóllal verte Gulácsiékat

2021. április 3., szombat 20:27

A Bayern München nyerte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) rangadóját, az RB Leipzig idegenbeli legyőzésével pedig karnyújtásnyira került az újabb aranyéremtől.

Az első lehetőség a trónkövetelő előtt adódott, de Marcel Sabitzer óriási lökete elkerülte a müncheni kapu jobb felső sarkát.

Nagyjából ez volt az egyetlen érdemeleges lipcsei momentum az első játékrészben, és bár túl sokat a müncheniek sem csináltak, a vezetést ezzel együtt is megszerezték.

A sorozatban nyolc bajnoki címet nyerő együttesben a sérült Robert Lewandowskit pótló Maxim Choupo-Moting még kevéssel Gulácsi Péter kapuja mellé lőtt, a 38. percben Thomas Müller visszagurított labdája után Leon Goretzka lépett el Willi Orbán mellől, majd bombázott a rövid felsőbe (0–1).

A német támadó a 15. gólpasszát adta a Bundesliga jelenlegi idényében!

A játékrész utolsó perceiben Leroy Sané parádés kapáslövését és a szögletet követő Choupo-Moting fejest is hárította Gulácsi.

A fordulást követően teljesen más lipcsei csapat jött ki, Sabitzerék sorra dolgozták ki a helyzeteket, de ha el is találták a kaput, Manuel Neuer védeni tudott.

A hajrában még a német válogatottban bemutatkozó Jamal Musiala és Müller is próbálkozott a vendégek részéről, újabb gól viszont már nem esett.

A Bayern München sikerével hét pontra növelte előnyét a legközelebbi riválissal szemben, és mivel már csak hét kör van hátra, alighanem készülhetünk az újabb bajor ünneplésre.

NÉMET BUNDESLIGA

27. FORDULÓ

Augsburg–Hoffenheim 2–1 (Vargas 8., Hahn 23., ill. Skov 86.)

Borussia Dortmund–Frankfurt 1–2 (Hummels 45., ill. Schulz 11. – öngól, André Silva 87.)

Leverkusen–Schalke 2–1 (Alario 26., Schick 72., ill. Huntelaar 81.)

Mainz–Bielefeld 1–1 (Brosinski 56. – 11-esből, ill. Voglsammer 76.)

Wolfsburg–Köln 1–0 (Brekalo 69.)

RB Leipzig–Bayern München 0–1 (Goretzka 38.)

Mönchengladbach–Freiburg 2–1 (M. Thuram 53., 60., ill. Sallai R. 10.)

Az élmezőny állása:  1. Bayern München 64 pont, 2. RB Leipzig 57, 3. Wolfsburg 54, 4. Frankfurt 50, 5. Dortmund 43, 6. Leverkusen 43

Borítókép: Alexander Hassenstein / AFP

Rovatok