Index Vakbarát Hírportál

Özönvíz, három lesgól és Benzema-rekord a Real-siker során

2021. április 3., szombat 18:06

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójában a Real Madrid három lesgólja ellenére is simán legyőzte az Eibart.

A királyi gárda nagy mezőnyfölénye a 6. percben eredményezett először gólt, de Karim Benzema már lesen helyezkedett.

Marco Asensio a játékrész közepén szabadrúgásból a lécet találta el, majd ő is szerzett egy lesgólt, mire végre jött egy szabályos is – Casemiro előkészítése után (1–0).

Bő egyórányi játék után kis híján összehozta az egyenlítést a Real Madrid, de az özönvízszerű esőben Courtois visszarohanva, becsúszva szögletre tudta menteni Lucas Vázquez hazaadását.

A 71. percben Casemiro is feliratkozott a lesgólosok közé – ez már a harmadik volt a Realnál a nap során! –, de nem sokkal később összejött a megnyugtató második találat, Vinícius Júnior beadása után Karim Benzema fejelt a kapuba (2–0).

A francia csatár a 24. gólját szerezte meg az idényben (Casemiro hattal a második a Realnál), egymást követő hetedik meccsén is eredményes volt (összesen kilencszer), ez a széria pedig karrierje legjobbja. Benzema ezzel a 187. gólját jegyezte a La Ligában, a klub örökranglistáján ezzel immár egyedül a negyedik.

A nap első meccsén a Villarreal a spanyol válogatottban Koszovó ellen is eredményes Gerard Moreno mesterhármasával 3–0-ra legyőzte idegenben a Granadát.

SPANYOL LA LIGA

29. FORDULÓ

Granada–Villarreal 0–3 (Moreno 9., 18., 60. – az elsőt és az utolsót 11-esből)

Real Madrid–Eibar 2–0 (Asensio 41., Benzema 73.)

Osasuna–Getafe 0–0

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 66 pont (28 meccs), 2. Real Madrid 63, 3. Barcelona 62 (28), 4. Sevilla (28), 5. Villarreal 46, 6. Real Sociedad 45 (28), 7. Betis 45 (28)

Borítókép: Gabriel Bouys / AFP

Rovatok