Index Vakbarát Hírportál

Akinek eddig De Bruynére fájt a foga, az most elfelejtheti

2021. április 7., szerda 13:18

Meghosszabbította 2025-ig Kevin de Bruyne szerződését az angol Premier League-ben éllovas, Bajnokok Ligája-negyeddöntős Manchester City.

A belga válogatottal világbajnoki bronzérmes labdarúgó öt és fél éve játszik a manchesteri csapatban, és azóta kétszer nyert angol bajnokságot, egyszer FA-kupát és négyszer Ligakupát. A 29 éves támadó középpályást 2020-ban az év legjobbjának választotta az angol profi labdarúgók szervezete.

Nem is lehetnék boldogabb" – idézte De Bruynét klubja honlapja.  Amióta 2015-ben csatlakoztam a Cityhez, mindig itthon éreztem magam. Szeretem a szurkolókat, a családommal itt telepedtünk le Manchesterben, a játékom pedig sokat fejlődött"  tette hozzá.

De Bruyne úgy véli, jelenlegi klubjában minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, így új szerződése aláírása egyértelmű döntés eredménye volt.

Pályafutásom legjobb futballját játszom itt, és őszintén úgy gondolom, hogy még jobb is lehet

 folytatta.

Txiki Begiristain futballigazgató úgy vélekedett: „ez egy nagyon jelentős pillanat a futballklub életében. Kevin vitán felül a világ egyik legjobb játékosa".

De Bruyne kedden góllal vette ki a részét a Borussia Dortmund 21-es legyőzéséből a Bajnokok Ligája negyedöntőjében zajló párharc első, hazai mérkőzésén. Mostanáig az összes sorozatot figyelembe véve 255 mérkőzésen lépett pályára a City színeiben és 65 gólt szerzett, valamint 105 gólpasszt adott.

(MTI)

Rovatok